• A Sony szerint egyáltalán nem haldoklik a single player
  • Vannak ugyanakkor megoldásra váró problémák, ezekre válaszoltak a PS5-tel

Rendkívül érdekes cikket közölt le a minap a Vice, az oldal ugyanis fejlesztői forrásból szert tett egy belsős Sony prezentációra, amely a single player játékokról szólt, izgalmas tanulságokkal.

A közhiedelem szerint a single player haldoklik, de ez nem igaz – ezzel a megállapítással nyit a prezentáció, a Sony felmérése szerint ugyanis valójában virágzik a single player, és a PlayStation felhasználók több időt töltenek offline játékok társaságában, mint online.

Ezzel együtt vannak megoldásra váró problémák, a Sony is felvázolta ugyanis azokat az élethelyzeteket, melyek a single player játékok ellen szólnak:

  • "Nem tudom, mennyi időre lesz szükségem, úgyhogy nem állok neki, ha nincs legalább 2 szabad órám"
  • "Túlságosan sok időbe telik átnézni a videókat, ha elakadok és segítségre van szükségem"
  • "Félek, hogy spoilerekbe futok"
  • "Elfelejtettem, hol tartottam, amikor félbehagytam, ezért nehéz visszarázódni"

A Sony a választ a PS5 "Activities" funkciójában lelte meg, melynek segítségével a játékosok rögtön egy-egy küldetéshez ugorhatnak a játékon belül, és még azt is láthatják előre, hogy nagyjából mennyi időt fog igénybe venni a feladat teljesítése. Szintén ehhez a feature-höz kapcsolódnak a közvetlenül a játékból elérhető videók, melyek azonnali segítséget nyújtanak, ha erre van szükségünk.

A fenti problémák természetesen nem mindenkit érintenek, ugyanakkor rengetegen vannak, akiknek a tanulás, a munka, a család vagy más elfoglaltság miatt kevés idejük marad csak játszani, így azt szeretnék a lehető legjobban kiélvezni. Nekik szeretett volna kedvezni a Sony ezekkel az újításokkal a PS5 esetében.