• Nem tervez cross-gen játékokat a Sony
  • Olyan játékokat szeretnének, melyek csak PS5-ön megvalósíthatóak

Már eddig is érződött, hogy a Sony és a Microsoft teljesen eltérő stratégiával megy neki a generációváltásnak, most pedig, hogy hamarosan tényleg itt a PS5 bemutatója, még egyértelműbbé vált mindez, a Sony Interactive Entertainment feje, Jim Ryan ugyanis elárulta, hogy egyáltalán nem terveznek cross-gen címeket.

a-sony-egyaltalan-nem-keszul-cross-gen-jatekokkal.jpg

Amíg a Microsoftnál legalább két évig minden Xbox Series X-játék meg fog jelenni Xbox One-ra is, addig a Sony minden erejével arra fókuszál, hogy a PS5 által nyújtott új lehetőségekből hozza ki a maximumot.

"Mindig is azt mondtuk, hogy hiszünk a generációkban. Úgy véljük, hogy amikor végigmész azon a sok nehézségen, ami egy nextgen konzol megalkotásával jár, akkor annak olyan feature-öket és előnyöket kell nyújtania, melyeket az előző generáció nem tud. A fejlesztők pedig olyan játékokat kell, hogy készítsenek, melyek a legtöbbet kihozzák ezekből" - nyilatkozta Ryan a GamesIndustry.biz stábjának.

"Hiszünk a generációkban, legyen az a DualSense kontroller, a 3D audio vagy a számos különböző mód, amire az SSD-t fel lehet használni. Úgy gondoljuk, hogy eljött az ideje annak, hogy valami újat és valami mást adjunk a PlayStation-közösségnek, amely kizárólag PS5-ön élvezhető" - folytatta.

A PS5 bemutatóstreamjére június 4-én, vagyis jövő hét csütörtökön, itteni idő szerint este 10 órakor fog sor kerülni.