• PS4-re is megjelenik a Minecraft Bedrock verziója
  • December 10-től itt is elérhető lesz a cross-platform játék

A Sony nagyon sokáig ódzkodott a cross-platform megoldások támogatásától, egyre inkább hajlandóak beadni azonban a derekukat. Ezt bizonyítja most az is, hogy a Microsoft bejelentette: december 10-én PS4-re is megjelenik a Minecraft Bedrock verziója, amely lehetővé teszi a cross-platform játékot. Ez egészen pontosan az Xbox One, a Windows 10, a Switch, az iPhone, az Android és a Gear VR verziók összekapcsolását jelenti.

a-sony-vegre-beadta-a-derekat-holnaptol-mindenki-egyutt-jatszhat-a-minecraftban.jpg

A jelenlegi Minecraft: PlayStation 4 Edition továbbra is megmarad, úgyhogy ha valaki nem szeretne közösködni, megteheti, újonnan azonban már nem lesz kapható innentől. Akinek pedig már megvan, az természetesen ingyen és bérmentve megkapja a különálló Bedrock klienst is.

"Már jó ideje tárgyaltunk erről a partnereinkkel a Sony-nál, és úgy gondoljuk, most jött el az idő a stúdió és a közösség szempontjából is, hogy a PS4-játékosokat is bevonjuk a Bedrock-utazásba" - áll a Microsoft közleményében.

Holnaptól tehát tovább bővül a különbség, ami különösen azok számára jó hír, akiknek a barátai más platformon játszanak, mint ő.