• A Vatikán nemrég saját Minecraft szervert indított
  • Mely szinte azonnal össze is omlott
  • Egyrészt a rengeteg érdeklődő, másrészt pedig néhány DDoS támadás miatt

Az idén tízéves Minecraft mostanra egy, a videojátékokon messze túlmutató kulturális jelenség lett, aminek a közelében, a Fortnite-hoz hasonlóan, néha olyanok is megfordulnak, akiket amúgy el nem tudnánk képzelni a játékipar közelében. Jó példa erre a Vatikán nemrég létrehozott Minecraft szervere, mely eredetileg azt a célt szolgálta volna, hogy egy biztonságos, kevésbé toxikus környezetet teremtsen a játékosoknak, azonban ez végül sajnos nem jött össze.

minecraft-papa-01.jpg

A szerver ugyanis hamar összeomlott a rengeteg látogató miatt, és hamar kiderült az is, hogy valaki vagy valakik ezen kívül még DDoS támadást is intéztek ellene. A szerverért felelős Robert Ballecer atya Twitteren tájékoztatott mindenkit a sajnálatos fejleményekről, egyben pedig azt is elárulta, hogy ezúttal még csak tesztelték a szervert, és nem is számítottak ekkora érdeklődésre, de már dolgoznak a probléma elhárításán.

Apró érdekesség, hogy az atya Twitter üzeneteiből az is kiderült, mennyire komolyan veszik a moderálást a szerveren: mikor valaki azt állította, hogy csak véletlenül tiltották ki, Ballecer elárulta, hogy jó egy óráig figyelték a moderátorok az illető ténykedését, mielőtt repült volna a ban.