• Az USA-ban is elstartolt a Minecraft Earth
  • Eddig 1.4 millióan töltötték le az AR-játékot
  • Ez elmarad a korábbi sikercímek teljesítményétől

A Pokémon Go által berobbantott augmented reality-őrület sok fejlesztőt lépésre kényszerített, azóta rengeteg franchise próbálkozott már be a mobilos kiterjesztett valósággal. Nemrég pedig az elmúlt évtized legsikeresebb videojáték-franchise-a, a Minecraft is rálépett az AR-ösvényre a tavasszal leleplezett Minecraft Earth nevű applikációval, ám egyelőre nem mondhatjuk, hogy az érdeklődés óriási lenne.

eddig-nem-szolt-tul-nagyot-a-minecraft-earth.jpg

A Minecraft Earth első körben Ausztráliában és Új-Zélandon jelent meg még októberben, november 12-én pedig a legnagyobb vásárlóerejű piacon, az Egyesült Államokban is elstartolt. Nem mondhatjuk azonban, hogy nagyot robbantott volna: a Sensor Tower adatai alapján az első héten 1.4 millióan töltötték le.

Kontextusba helyezve: ez jelentősen elmarad a Pokémon Go 32.7 milliós indulásától. De még a jóval visszafogottabban rajtoló Harry Potter: Wizards Unite is erősebben kezdett, amit 3.1 millióan töltöttek le az első héten Amerikában.

A teljes felhasználóbázis ezzel jelenleg 2.5 millió, vagyis a játékosok 86 százaléka származik az USA-ból. A két platform közül pedig jóval népszerűbb az iOS, mely a felhasználók 73 százalékát és a bevételek 67 százalékát adja.