• Bemutatkozott a Minecraft Earth
  • Ez egy mobilos AR-játék lesz
  • A béta verzió nyárra várható

A Pokémon Go jött, látott és győzött, ennek azonban már pár éve, így itt az ideje, hogy a sikerre vitt AR (augmented reality) megvalósítást új játékok vigyék tovább - mint például a szintén a Niantic által fejlesztett Harry Potter: Wizards Unite. Vagy éppen a Minecraft Earth, melyet most nemrég, a Minecraft megjelenésének tizedik évfordulójának alkalmából leplezett le a Microsoft - ennek kapcsán jelentették be azt is, hogy már 176 millió példány fogyott a játékból.

minecraft-pokemon-go-minecraft-earth.jpg

Na de vissza a Minecraft Earth-höz, amely tehát egy AR-játék lesz: a világban sétálva gyűjtögethetünk majd alapanyagokat, amikből aztán mindenfélét építgethetünk, hogy elhelyezzük őket a világban - ahogyan az a lenti videóban is látható.

A Microsoft már most elmondta a játék kapcsán, hogy free-to-play lesz, loot boxok nélkül (hogy milyen módon lesz benne megoldva a monetizáció, azt nem árulták el egyelőre), mint ahogy a játékosok biztonsága érdekében is meg fogják tenni a szükséges lépéseket.

"Komolyan vesszük a biztonságot, és meg fogjuk tenni a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy a Minecraft Earth egy élvezetes és megbízható élményt nyújtson minden játékosunk számára" - áll a hivatalos FAQ-ban.

A Minecraft Earth zárt béta verziója idén nyáron indul majd iOS és Android platformokon - ha érdekel, akkor ezen az oldalon iratkozhatsz fel a további értesítésekre, na meg persze a bejutási esélyre.