• Bejelentették, hogy 176 millió példányt adtak el eddig a Minecraftból
  • Ennél magasabb adatról egy játék esetében sem tudni

A napokban ünnepelte eredeti megjelenésének tizedik évfordulóját a Minecraft, a szép kerek születésnap alkalmából pedig a Microsoft és a Mojang bejelentette, hogy eddig 176 millió példányt adtak el a játékból. És ehhez ráadásul még hozzájön extraként az ingyenes kínai verzió 200 millió regisztrált felhasználója is.

176-millio-eladott-peldanynal-jar-a-minecraft.jpg

Minden idők legsikeresebb játéka lenne ezzel a Minecraft az eladott példányokat tekintve? Nos, nem kizárt, hiszen ennél magasabb hivatalos mennyiséget korábban egyetlen videojáték kapcsán sem jelentettek még be. A Tetris körül azonban sok a kérdőjel: még 2010-ben dobtak be egy 170 milliós összeladást, ám a The Tetris Company azóta nem tett közzé friss adatot - ráadásul a mobilos variációk rengetegében nehéz megmondani, hogy mely eladásokat számolják ugyanabba a kalapba.

Rajtuk kívül csupán egyetlen játék volt képes eddig megugrani a bűvös 100 milliós határt: ez nem más, mint a Grand Theft Auto V, melynek kapcsán éppen a napokban derült ki, hogy már 110 milliónál jár világszinten.

A Minecraft legelső verzióját egyébként bárki kipróbálhatja ingyen, hiszen az eredeti változat böngészőből is játszható már.