• Új patch érkezett a Minecrafthoz
  • Ez eltávolított több Notch-ra utaló nyomot is
  • A stáblistában még ott van az alkotó neve

Sokan álmodoznak arról, hogy összehozzanak egy milliárdos bizniszt - mint ahogy azt a Minecraft alkotója, Markus “Notch” Persson is tette, miután a Microsoft 2014-ben felvásárolta a Mojangot a játékkal együtt. Igaz, Notch azóta inkább az idézőjeles balhéival, kirohanásaival és összeesküvés-elméleteivel hallatott csak magáról, a free-to-play modellnek is nekiment, ezek után pedig nem meglepő, hogy a Microsoft igyekszik távol tartani magát tőle, hogy a Minecraftról ne rá asszociáljanak.

minecraft-eltavolitottak-az-alkotora-utalo-szovegeket.jpg

Ennek érdekében most újabb aprónak tűnő, belegondolva azonban annál drasztikusabb lépéseket tettek, a legújabb Minecraft patch ugyanis eltüntette a menüképernyőről a Notch-ra utaló üzeneteket. Korábban olyan szövegek bukkantak fel, mint a "Made by Notch!", a "The Work of Notch!" vagy a "110813" (ekkor volt az esküvője - a szerk.), a legutóbbi frissítés azonban egyszerűen eltávolította ezeket.

A játék stáblistájában természetesen még mindig megtalálható a svéd dizájner neve, mint a Minecraft alkotója. Ám a Microsoft láthatóan próbál mindent megtenni annak érdekében, hogy egy, a gyerekek körében kifejezetten népszerű családbarát játék kapcsán lehetőleg ne is jöhessen szóba egy ilyen balhés figura.