• A Square Enix várakozásai alatt teljesített a Marvel's Avengers
  • Bőséges frissítésekkel igyekeznek javítani a játék népszerűségén

A kiadó legutóbbi üzleti jelentéséből kiderült, hogy jelentős veszteséggel zárta az előző negyedévet a Square Enix, ez pedig nagyrészt a Marvel's Avengers számlájára írható, amely most már hivatalosan is kijelenthető, hogy a várakozások alatt teljesített – derül ki a vállalat üzleti beszámolójának frissen közzétett angol nyelvű fordításából.

"A HD Games részlegünk veszteséges volt, miután a Marvel's Avengers eladásai az elvárások alatt teljesítettek, így a játék fejlesztési költségei sem térültek még meg teljesen" – mondta a Square Enix elnöke, Macuda Joszuke.

A japán kiadó számára ez azért különösen rossz hír, mert 2017-ben több évre és játékra szóló megállapodást kötöttek a Marvellel, ez a rajt azonban aligha mondható erős megalapozásnak. A Square Enix ugyanakkor nem adja fel, és a következő félévben "bőséges frissítésekkel" igyekeznek fenntartani az érdeklődést, melyek közül az egyiket nemrég be is jelentették.

Iparági értesülések szerint a Marvel's Avengers nagyjából 170-190 millió dollárból készült, eddig azonban csupán 3 millió példány fogyott belőle, ami kevesebb mint a fele annak, amivel a Square Enix előzetesen számolt.