• A Square Enix az utolsó negyedévben több mint 40 millió dollárt bukott
  • Ezt a szakértők a Marvel’s Avengers számlájára írják
  • A tavaszi időszakban a Final Fantasy 7 Remake jól szerepelt

Szeptember 30-ával lezárult a pénzügyi félév, amiről a Square Enix most kiadta a jelentést, s ez alapján a cég szénája nem áll túl jól. Az üzleti jelentésből ugyanis kiviláglik, hogy míg a tavaszi idényben a Final Fantasy 7 Remake egész jól szerepelt, a Digital Entertainment – HD Games divíziója a júliusi-szeptemberi időszakban 48 millió dollárt elbukott.

Mivel a Marvel’s Avengers ebben az időszakban jelent meg, a szakértők a játék számlájára írják a veszteséget, amiben lehet is valami, hiszen bár pontos információink nincsenek, se a kritikusok, se a játékosok nem fogadták a szívükbe a Crystal Dynamics szuperhősös programját, a játékosok száma például drasztikusan megfogyatkozott, ami nem túl jó egy élő szolgáltatásnak szánt program esetében.

David Gibson elemző is azok sorát erősíti, akik szerint az Avengers bukott. Ő úgy véli, hogy a játékból 60 százalékkal kevesebb fogyott, mint ahogy azt a Square Enix tervezte, és eddig nagyjából 3 millió példányt adhattak el belőle, ami nem fedezi a 170-190 millióra saccolt fejlesztési költséget.