Nagy csalódás volt, hogy az E3 során nem sokat láthattunk a készülő Star Wars: Battlefrontból azon a pár képecskén kívül, és sajnos még elég sokat kell várnunk a megjelenésre -- legalább 2015-ig biztosan nem lesz a kezünkben a játék.

Az EA úgy szeretné, ha a Star Wars Battlefront a Star Wars 7 premierjének környékén kerülne boltokba, ez pedig eredetileg 2015 nyara volt, de azóta a Disney pontosított, s most már tudjuk, hogy a film december 18-án lesz a mozikban. Ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy a Battlefront mondjuk november tájékán, ne adj isten, 2016 elején jelenne meg, de az EA továbbra is azt mondja: jó lenne a filmmel együtt debütálni.

Az EA Studios alelnöke, Patrick Söderlund elmondta, hogy a játék inkább a hagyományos Star Warshoz közelít, a filmsorozat előtt tiszteleg, ugyanakkor bizonyos szálak az új produkcióhoz is fűzik, s ezért is volna jó ezzel együtt megjelenni, ám azt tagadta, hogy mindenáron ez lesz a cél.

Nyilván azért is lenne kedvező a film körüli zsongás idejében kiadni a játékot, mert így még több példányt lehetne eladni, s ezzel nem az EA üzletpolitikáját akarom savazni, csupán egy nyilvánvaló, kézenfekvő és igazság szerint természetes taktikát akartam megemlíteni.

star-wars-battlefront.jpg