Boba Fett annak ellenére lett kultuszkarakter, hogy alig szerepelt pár percet és mindössze négy mondata volt, pedig két filmben, a Birodalom visszavágban és a Jedi visszatérben is feltűnt. Aztán persze Fett szerepe is megnőtt. Először bekerült az Egy új remény 1997-es felújított változatába, abba a bizonyos Jabba jelenetbe, a 6. részben pedig kapott egy extra snittet, amiben egy idegen nővel flörtöl.

2002-ben a Klónok támadásából megismerhettük gyerekkorát, és megtudhattuk, hogy ő valójában Jango Fett nyers klónja. A Klónok háborúja című animációs sorozat aztán még tovább szőtte az elapátlanodott, bosszúszomjas, rossz közegbe került ifjú fejvadász történetét, szóval mára kicsit jobban ismerjük a Galaxis egyik legjobb fejvadászát, mint annak idején.

Természetesen egy ilyen kultikus figura a Star Wars: Battlefrontból sem maradhat ki, ám a fejlesztők kicsit gondban voltak vele. Fett arzenáljában rengeteg kütyü van, bár a filmekben csak néhányat láttunk működésben (ráadásul egy részét nem is ő, hanem Jango használta), így a DICE-nak első körben ki kellett találnia, mit tudnának hasznosítani.

Így került be a játékba a karakter egyik jellegzetességét adó jetpack, hűséges oldalfegyvere, az EE-3-as sugárvető, valamint az egyik kezén rakétavetőt, a másikon lángszórót visel. Szóval tökéletes választás a távolsági, pusztító harcokra. Azonban Bobával volt még egy gond. Az első teszteken kiderült, hogy még Luke Skywalker sem tud elbánni vele, ugyanis ha Fett felszállt, elérhetetlenné vált az Erővel és fénykarddal felvértezett Jedi számára. Éppen ezért bekerült a játékba egy üzemanyagszint-mérő, ami nullára zuhanva a földre kényszeríti Fettet, és várnia kell egy kicsit, amíg újratöltődik.