A tegnapi nap elkezdődött a Steam holdújévi vására, mely ejanuár 27-ig, helyi idő szerint este hétig tart majd. Ilyen rövid idő alatt persze igen nehéz átnézni az összes ajánlatot, és még azt is eldönteni, hogy melyik a legjobb közülük, így hogy segítsünk egy kicsit, mi is összeszedtünk öt remek akciót, amit szerintünk kár lenne kihagyni.

Mivel az előbbi két vásár ajánlatait kiveséző cikkünkben leírt játékok java része ezúttal is akciós, és pont olyan mértékben van leárazva, mint legutóbb, ezért ezúttal az elmúlt tíz év legjobb címei között kutakodtunk, hogy ha valakinek esetleg kimaradt volna az életéből valamelyik klasszikus, az most jó áron tudja pótolni. Ezen kívül természetesen a korábbi cikkeinket is ajánljuk a figyelmetekbe (a 2019-es megjelenésekről szóló itt, az 5 euró alatti játékokról szóló pedig itt található), hiszen az azokban részletezett akciókra ugyanúgy érdemes lecsapni, ha eddig nem tettétek volna.

steam-lunar-sale-2020.jpg

Doom

Már csak szűk két hónap, és debütál a Doom Eternal, mi lenne hát ideálisabb alkalom arra, hogy pótoljuk az első, 2016-os rebootot, ha eddig nem tettük volna? A Doom egy végletekig letisztult, nagyszerű FPS, brutális harcokkal, pörgős játékmenettel és helyenként meglepően kellemes, fanyar humorral. Épp ezért, ha csak egy kicsit is érdekel az FPS-ek világa, hiba lenne nem szétcsapni a pokol minden rusnyasága között, főleg így, hogy 70%-al le van árazva a játék.

Dying Light Enhanced Edition

A Dying Light igen egyedi oldaláról közelíti meg a túlélést a zombiapokalipszis után, hiszen precíz fejlövések helyett a parkourra, a közelharcra és a bütykölésre helyezi a hangsúlyt. A végeredmény pedig 2015 egyik legjobb túlélőjátéka lett, mely a mai napig piszok szórakoztató tud lenni, főleg akkor, ha a minden földi jót tartalmazó bővített kiadására ruházunk be, ami most szerencsére kifejezetten baráti áron érhető el a vásár keretein belül.

Dark Souls 3

A Dark Souls valószínűleg az elmúlt tíz év egyik legikonikusabb sorozata, mely egy komplett műfajt teremtett maga köré jellegzetes mechanikáival és képi világával. A harmadik rész pedig abszolút módon méltó folytatása az első kettőnek, ugyanolyan nyomott hangulatú, érdekes világú és persze kőkemény nehézségű akció szerepjáték, mint az elődjei, így nagy hiba lenne otthagyni a polcon, főleg úgy, hogy most egy emberes, 75%-os leárazást is kapott a holdújév tiszteletére.

GTA 5

A GTA 5 a nyílt világú sandbox játékok egyik csúcsa és megkerülhetetlen képviselője, mely bár hosszú évekkel ezelőtt jelent meg, mindig ott a helye az aktuális eladási listák felső régióiban, nem is véletlenül. A Rockstar nagyszerű alkotása egy brutálisan sok tartalommal teletömött, abszolút minőségi alkotás, mely a mai napig nem talált kihívóra a kategóriáján belül, így pont olyan aktuális és szórakoztató, mint amikor először megjelent. Csapjatok hát le rá, ha eddig nem tettétek volna, higgyétek el, megéri.

The Witcher 3: Wild Hunt - Game of the Year Edition

A Witcher 3 szerintem az a játék, amit senkinek sem kell már bemutatni. A CD Projekt RED bámulatosan masszív és összetett szerepjátéka az elmúlt tíz év egyik legkiemelkedőbb címe, tömve remek történetekkel, zseniálisan megírt karakterekkel és persze számtalan, irigylésre méltóan részletesen kidolgozott mellékküldetéssel. Ráadásul a Game of the Year Edition nem csak az alapjátékot, hanem a hozzá megjelent két kiegészítőt is tartalmazza, így gondoskodva róla, hogy ha megvesszük, a következő pár hétben ne igazán legyen időnk aludni.