December 19-én elstartolt a Steam téli vására, mely szokás szerint rengeteg jobbnál jobb leárazással és gyakorlatilag fillérekért kapható címek garmadájával érkezett. Ilyen hatalmas kínálat mellett könnyen elveszhet az ember, esetleg le is maradhat néhány remek ajánlatról, így összegyűjtöttük nektek azokat a játékokat, melyeket semmiképp sem érdemes otthagyni a polcon, főleg ilyen áron.

Mivel azonban a friss megjelenések közül nem igazán van olyan említésre méltó leárazás, ami ne szerepelt volna a Black Friday legjobb ajánlatait összefoglaló cikkünkben, ezért most némi csavarral a régebben megjelent, üzleti szempontból kevésbé sikeres, de attól még ugyanolyan ütős címek közül válogattunk. Persze a Black Friday cikkben felsorolt címekre is érdemes lecsapni, ha még nem tettétek meg (mindegyik pontosan azon az áron fut a téli vásár idején is, mint ami a cikkben fel van tűntetve), de most inkább nézzük, mit lehet kapni 5 euró alatt!

Sleeping Dogs: Definitive Edition

Rögtön kezdésként érdemes lehet vetni egy pillantást a Square Enix és az United Front eredetileg 2012-ben megjelent, nyílt világú akciójátékára. A Sleeping Dogs egy beépített rendőr történetét meséli el, aki belülről próbálja szétverni a Hong Kong várost behálózó triádot, ez azonban természetesen egyáltalán nem bizonyul könnyűnek, már csak azért is, mert a feladatok, amiket végre kell hajtania, hogy a bűnözők bizalmába férkőzzön, sokszor szembemennek a saját morális értékrendjével. A Sleeping Dogs ezen kívül brutális közelharci rendszerével és nagyszerűen felépített városával dobogtatta meg a kritikusok és a játékosok szívét, a Definitive Editionben pedig a vizuálisan feljavított alapjátékon túl ott lapul a programhoz kiadott 24 DLC is.

Mad Max

A Mad Max egyike minden idők legismertebb posztapokaliptikus IP-inek, mely ráadásul egy újabb remek filmet is kapott a 2015-ös A harag útja képében. Azonban nemcsak a film jelent meg abban az évben, hanem a Just Cause széria mögött álló Avalanche Studios alkotása is, melyben Max bőrébe bújva próbálhatjuk visszaszerezni annak kocsiját, és ha már arra járunk, egy zsarnok hadúr hatalmát is megdönthetjük a folyamat velejárójaként. A Mad Max remek autós ütközeteivel és kellően brutális közelharcaival emelkedik ki a felhozatalból, valamint érdemes megemlítenünk a hatalmas világát is, ahol aztán tényleg mindig talál magának az ember valami tennivalót. Igaz, a játék sajnos hajlamos monotonná válni hosszú távon, de akinek bejött a filmek világa és hangulata, az így sem fog benne csalódni.

Warhammer 40K: Space Marine

A Warhammer 40K vérzivataros világa egyszerűen remek táptalajt jelent a játékoknak, ahogy azt az évről évre megjelenő adaptációk is fényesen bizonyítják. Azonban amíg ezen megjelenések között gazdagon találni stratégiai vagy épp hack and slash címeket, addig a TPS-ek és FPS-ek mintha valahogy hiányoznának a felhozatalból. Ezt az űrt tölti be valamelyest a Dawn of War széria mögött álló Relic 2011-es alkotása, a Warhammer 40K: Space Marine melyben az Ultragárdisták századosát irányítva kell véres rendet vágnunk a Császár ellenségei között. Arzenálunkban a sorozatvetőtől kezdve a lánckardon át egészen a jóval egzotikusabb fegyverekig minden megtalálható, ellenfeleink pedig először „csak” egyszerű orkok, de természetesen nem kell sokat várnunk az áruló űrgárdisták és a Káosz egyéb mocskainak felbukkanására sem. a Space Marine épp ezért egy mai napig kellemes akciójáték, melyben tényleg átérezzük, milyen lehet az emberiség genetikailag tökéletesített, utolsó védőbástyájának lenni.

Call of Juarez: Gunslinger

A Techland Call of Juarez című western szériája az évtized elejének egyik igencsak kedvelt játéksorozata volt. Igaz, a lengyelek a 2011-es The Cartel alcímű harmadik epizóddal alaposan elszámolták magukat, cserébe viszont két évvel később már egy igazi spagetti westernnel jelentkeztek, ami egyben a sorozat legerősebb része is. A Call of Juarez: Gunslinger a vadnyugat egyik nagydumás, folyton lódító fejvadászának történetét meséli el, ráadásul az öreg saját tálalásában, így érdemes hajmeresztő, sokszor lehetetlen kalandokra számítanunk, miközben levadásszuk a vadnyugat olyan legendás haramiáit, mint Billy, a kölyök vagy épp Jesse James. A játék érdekessége, hogy a pályák sokszor a szemünk láttára módosulnak, mikor a hallgatóság hazugságon kapja főszereplőnket, illetve érdemes még megemlíteni a pisztolypárbajokat is, amik természetesen innen sem hiányozhatnak.

Remember Me

Igaz, listánk utolsó tagja kicsit kilóg a sorból, hiszen drágább, mint öt euró, de a Remember Me még ezzel a felárral is megérhet egy vásárlást. A napjainkban leginkább a Life Is Strange kapcsán ismert Dontnod Entertainment első játéka ugyanis egy kifejezetten izgalmas, emlékek manipulálására épülő cyberpunk sztori, mely a közeljövő Párizsába kalauzol el bennünket, ahol az egyik legnagyobb értéket az emberek személyes emlékei képviselik. Ez viszont egyben azt is jelenti, hogy ezek az emlékek ellophatók és módosíthatóak, főhősünknek, az egykori elit memóriavadászként dolgozó Nilinnek, pedig pontosan ez a feladata. Az érdekes háttérvilághoz pedig egy nagyon egyedi harcrendszer is társul, melyben mi magunk állíthatjuk össze a kombóinkat, így a Dontnod alkotására érdemes beruházni, ha másért nem, hát azért, hogy legyen mivel elütni az időt a Cyberpunk 2077 megjelenéséig.