A mai napon elkezdődött a GOG téli vására, ami két okból is érdekes lehet nekünk: egyrészt a digitális áruház pénteking ingyen adja a Wasteland 2-t (csapjatok le rá, ha még nem tettétek volna), másrészt pedig nem egy játék igen durva leárazásokkal kapható. Ezek közül szedtünk össze most ötöt, melyek mellett érzésünk szerint hiba lenne elmenni a nagy ünnepi hangulatban.

Fontos persze megjegyezni, hogy a GOG kínálatának jellegéből adódóan ezek persze nem feltétlen nagy, AAA kategóriás címeket érintenek, de azért úgy érezzük, ezeket a játékokat ilyen áron tényleg vétek lenne nem bezsákolni.

Blasphemous

A Blasphemous az idei év egyik nagy indie meglepetése. Ez a gyönyörű pixelart grafikával felvértezett soulslike platformer a Dark Souls játékokra jellemző kegyetlen, ugyanakkor igazságos játékmenetet vegyíti a torz, önmagából alaposan kifacsart háttérvilágával és kifejezetten ötletes pályadizájnjával. A végeredmény pedig egy nagyon minőségi, nagyon szórakoztató játék, ami még teljes áron is nyugodt szívvel ajánlható, hát még 40%-al olcsóbban. Csapjatok hát le rá, de csak ha bírja a gyomrotok!

blashphemous-akcio-01.jpg

Vampyr

A Vampyr a Life is Strange alkotóinak 2018-as projektje, mely bár több sebből is vérzik (he-he, érted), azért így is egy nagyon kellemes kaland lehet az arra fogékonyak számára. A vérszívást a moralitással (és az áldozat végleges, visszavonhatatlan halálával) keverő játékmechanika például kifejezetten érdekes, ahogy az egyes NPC-k múltjában is találhatunk nem egy nagyon meglepő titkot vagy elhallgatott sötét foltot. Végeredményben a Vampyr egy elég egyedi hangulatú kaland, mely bár közelről sem tökéletes, leárazva már bőven megérheti a pénzét.

A Plague Tale: Innocence

A Plague Tale-re már a Black Friday idején is felhívtuk a figyelmeteket, és a véleményünk a játék kapcsán azóta sem változott. Az Asobo Studio remek alkotása egy sötét, érzelmekkel és tragédiákkal teli történet a százéves háború idejéről, ami egy testvérpárra fókuszál, akiknek az inkvizícióval a nyomukban át kell vágni a pestis sújtotta Franciaországon. Remekbeszabott történet és nagyon erős (egyben pedig nagyon nyomasztó) hangulat jellemzi a Plague Tale-t, ami így tökéletes választás lehet a hideg téli hónapokra, főleg ilyen áron.

Darksiders 3

Ha esetleg valakinek nem jött be a nemrég debütált Darksiders Genesis játékmenete vagy izometrikus megvalósítása, annak jó hír lehet, hogy a GOG a sorozat jóval hagyományosabb harmadik részét (sőt, az első két rész remasterelt változatát is) leakciózta a vásár alkalmából. A Darksiders 3-ban Furyt alakíthatjuk, akit azért küldenek a földre, hogy kapja el a hét főbűnt, akiket valaki valamiért szabadon engedett. És bár a Darksiders 3 a kritikusok és a rajongók tetszését sem nyerte el teljes mértékben, mi azért úgy gondoljuk, így is bőven megér egy próbát, főleg ilyen leárazás mellett.

darksiders-hatter-09.jpg

Hellblade: Senua’s Sacrifice

Végezetül pedig hiba lenne elmenni a Ninja Theory 2017-es gyöngyszeme mellett, ami a mai napig valami brutális erővel és atmoszférával bír. A Hellblade egy mentálisan sérült kelta harcosnő, Senua, zarándokútját mutatja be, aki útra kel a viking pokolba, hogy megmenthesse szerelme életét. A program mindezt pedig valami félelmetesen hangulatos helyszíneken, remek szinkron és színészi játék mellett mutatja be, így a Hellblade az elmúlt évek egyik legmegrázóbb, legkegyetlenebb és egyben legtanulságosabb alkotása, melynek ilyen áron ott a helye mindenki kosarában.