A gaming- és esport-perifériákban világelső SteelSeries bemutatta a gaming audió jövőjét. A tervezés négy éve alatt a cél a fennálló helyzet megváltoztatása volt, hogy kezeljük a meglévő problémákat a gamingben és hogy megalkossuk a tökéletes hangélményt. Az inspirációt az audiophilek által használt zajmentes szobák adták, melyek minden hangot kiszűrnek a hangzás teljes irányítása érdekében, a teljes akusztikai élményért, mely most újjászületett egy gaming headsetben – az Arctis Nova Pro sorozatban.

Az alapoktól újratervezett Arctis Nova Pro sorozat a tökéletesség egy új szintjét képviseli a HiFi-hangzás, a mesterséges intelligencia által vezérelt hangtisztaság és az egész napos viselés kényelemét előtérbe helyező dán dizájnnal, amely olyan zökkenőmentesen vált a játékplatformok széles skálája között, mint még soha. Az új Arctis Nova sorozat meghajtására a SteelSeries kifejlesztette a Sonar Audio Software Suite-ot, amely a világ első professzionális módon paraméterezhető equalizerét nyújtja a játékosok számára. Ez a szoftver kifejezetten arra készült, hogy bármilyen gaming headsetet beállítások tömkelegével turbózza fel a játékban, a chatben és a mikrofon esetében. A teljeskörű vezérlésére tervezett Sonar segítségével a játékosok minden egyes frekvenciát beállíthatnak, és hallhatják a legfontosabb hangokat.

A két termék (Arctis Nova Pro Headset és a Sonar Audio Software Suite) kombinálásával a tökéletes hangminőség, -tisztaság és vezérlés egyesül, hogy egy új szintre helyezze a lécet a gaming audióban és újradefiniálja a SteelSeries jellegzetes hangzását. Az eredmény egy új szupereszköz lett a gamerek számára, ahol a 360°-os térbeli hangzás segítségével elmerülhetnek a hangzásvilágba, hallhatnak minden kritikus lépést, újra töltést vagy ellenséges mozgást azáltal, hogy a Sonar EQ-jával átveszik az irányítást minden hangelem felett, és tökéletes tisztaságot kapnak más gaming headsetekkel ellentétben a vadonatúj High Fidelity drivereken keresztül, amelyeket kifejezetten az Arctis Nova számára terveztünk.

A gamingben elsőként teszi lehetővé a Multi-System Connect hub az USB-váltást egyszerre több eszköz között. A gamerek zökkenőmentesen válthatnak PC, PlayStation, Switch vagy mobileszköz között egyetlen gombnyomással, anélkül, hogy kábeleket kellene cserélniük. Mivel a kommunikáció kulcsfontosságú a játékban, az új AI-alapú zajszűrős mikrofon kristálytiszta kommunikációt biztosít a gamereknek, a Sonar Audio Suite pedig elnémítja a billentyűzet, a számítógép-ventilátorok és egyéb háttérzajokat. A maratoni játékmenetekhez az új ComfortMAX rendszer bármilyen méretű vagy alakú fejhez illeszkedik, 4 pontos beállítási lehetőséget kínálva. A rendszer állítható magasságú, elforgatható fülpárnákat, rugalmas fejpántot, valamint elforgatható felakasztási lehetőséget és prémium PVD-bevonatú acélvázat kapott a tartósságért.