Talán sokan közületek nem is tudják, de a különböző vadászprogramok mindig is hatalmas népszerűségnek örvendtek a PC-s, majd később inkább konzolos játékosok körében. Persze nem feltétlen a hardcore-okra kell itt gondolni (bár nekik sem indifferens a téma), hanem inkább azokra, akik szeretnek azzal szórakozni, hogy egy vadászpuskával a kezükben becserkészik a szarvast vagy medvét, illetve egy pecabottal a megfelelő pillanatban kirántják a legnagyobb harcsát, lazacot.

Hogy sokan mennyire szerették ezeket a programokat, azt jól jellemzi az a tény, hogy a ’90-es években — még a Sims-éra előtt — a Deer Hunter-széria rendszeresen vezette a PC-s eladási toplistákat az USA-ban.

A szarvasokat lelövik, ugye? A Deer Hunter aztán egy idő után kikopott és jöttek az „új fiúk”. Ezek egyike a Cabela's-sorozat, amelynek több része már konzolokra is megjelent. A Cabela's-ról egyébként tudni kell, hogy nem pusztán PC-s játék, hanem egy valódi vadásztársaság, amely azzal foglalkozik, hogy ügyfelei számára megtalálja az ideális helyszíneket a megfelelő vadhoz, így a kényelmes milliomos vadászoknak pusztán oda kell utazniuk a megadott helyre, becserkészni az állatot, és már vihetik is haza a trófeát.

De térjünk vissza az idén ősszel PC-re is érkező Cabela's Outdoor Adventuresre, amely igaz, hogy pusztán a virtuális vadászok számára készült játék, viszont nemcsak nagyvadakat (szarvast, medvét) lőhetünk, hanem horgászhatunk is, illetve szárnyasokra eldurranthatjuk puskánkat. A program sokrétűségére jellemző, hogy az elejtendő vad különböző paramétereit is megadhatjuk, például azt is, hogy milyen színű legyen.

Aki beleunt a rengeteg tucat-FPS-be, galaktikus űrszörnyvadászatba és terroristaelhárításba, annak szerintem — legalább a változatosság kedvéért — érdemes lesz egy próbát tennie ezzel a programmal ősszel, amikor megjelenik.