A bécsi Nordic Games fejlesztőstúdió már 2014-ben is fejlesztett játékokat Nordic Games – THQ márkanév alatt, egy évvel azután, hogy 2013-ban olyan THQ címeket vásároltak meg, mint a Darksiders, a Red Faction, a Full Spectrum Warrior és a Destroy All Humans. Most a végleges névváltoztatás mellet döntöttek, így lett a cég új neve THQ Nordic. Szóvivője azt is kifejtette, hogy miért:

„Habár büszkén gondolunk vissza a svéd gyökereinkre, amelyeket a Nordic Gamesszel alapoztunk meg, úgy gondoltuk, eljött az idő, hogy beépítsük a THQ nevet a vállalatunk elnevezésébe. Továbbra is a kezünkben lévő fő brandek fogják az irányt kijelölni számunkra. A THQ Nordic azt a megközelítést fogja követni, hogy sokkal többet tegyen, mintsem csak birtokolja ezt a rendkívül versenyképes IP-kkel rendelkező portfóliót.

Szeretnénk tovább éltetni valamint a lehető legjobb fejlesztési forrásokkal ellátni őket, annak érdekében, hogy olyan új alkotások szülessenek, amelyeket a már létező rajongóbázisok megérdemelnek. Apróság, de még egy hatalmas haszna van a névváltoztatásnak. Mostantól senki nem fog minket összekeverni a Nordic Game-mel, ami szinte mindig előfordult a Gamescomon.”

A THQ Nordic jelenleg nem kevesebb, mint 23 projekten dolgozik, ezek közül 13-at még be sem jelentettek. Elmondták ugyanakkor, hogy ezen projektek nagy része korábbi THQ címek alapján készülnek.

thq-nordic-logo.jpg