A kaliforniai székhelyű kiadó- és fejlesztőcég a szilveszterkor lezárult gazdasági negyedévét 198,1 millió dolláros veszteséggel zárta, míg a bevételi fronton „csupán” 357,3 milliót szedett össze. A nagymértékű kiesésben jelentős szerepet játszott, hogy gyengült a cég eszmei értéke (goodwill impairment), ami 118,1 dollárral járult hozzá a gyászos végösszeghez. Azonban a játékok viszonylag jól fogytak, hiszen a WWE SmackDown vs. Raw 2009-ből 4 millió, a Saints Row 2-ből 2,6 millió, míg a de Blobból 700 ezer példány talált gazdára.

A THQ vezérigazgatója, Brian Farrell egy belső konferencián elmondta, hogy habár az elemzők szerint a játékipar 2008-ban növekedést mutatott, ők ebben a gyarapodásban nem vettek részt, és hozzátette, hogy a cégnél töltött 18 éve alatt még nem látott ilyen kemény ünnepi szezont.

Természetesen egy ekkora bevételkiesést valahogy kompenzálni kell, így a cég bejelentette, hogy költségcsökkentés címén 600 munkatársuktól, azaz a teljes munkásállományuk 26 százalékától megválnak, illetve a jövőben leállítanak futó projekteket, valamint a cég eddig alelnökét és pénzügyi biztosát, Colin Slade-et lecserélik Paul J. Pucinóra, ezzel -- a becsléseik szerint -- 220 millió dollárt megspórolva a 2010-es gazdasági évben.