Kemény időket él az Electronic Arts, hiszen annak ellenére, hogy új és ötletes játékokkal rukkoltak elő, a legutóbbi, december 31-én zárult gazdasági negyedévüket elképesztő, 641 millió dolláros veszteséggel zárták (tavaly ugyanilyenkor csak 33 milliót buktak!), így újbóli leépítésekre szánták el magukat. Az eddig bejelentett 1000 fős elbocsátást még 100 emberrel toldják meg, így a teljes munkásállományuk 11 százaléka végzi az utcán, míg a legutóbb tervek szerinti 9 stúdió helyet immáron 12-t fognak bezárni vagy összeolvasztani egy másik divízióval, mindezt pedig március végéig szeretnék végrehajtani.

További rossz hír, hogy késik a The Sims 3 (erről bővebben ]{redenc kollégám cikkében), a Dragon Age: Origins és a The Godfather II. Utóbbi a cég harmadik gazdasági negyedévében, azaz október elseje és szilveszter között fog megjelenni, míg a keresztapával csak április elseje és június harmincadika között fogunk találkozni.

De hogy ne csak a rossz dolgokról írjuk, hozzá kell tennünk, hogy a Mirror's Edge és a Dead Space is átlépte az egymilliós eladási határt, így szinte biztos, hogy lesz folytatása mindkét játéknak, azonban az sokakat meglepett, hogy a Redwood Shores sci-fi horrorjából elkészül egy Wii-átirat. John Riccitiello szerint a port megtartja a nagy testvérek minden karakterisztikusságát, így ugyanolyan rémisztő lesz, ráadásul a nemsokára megjelenő MotionPlus kiegészítőt is támogatni fogja a tökéletes célzás érdekében.

Emellett a cég végre hivatalosan is megerősítette a Mass Effect 2 (multiplatform, de várhatóan csak PC-re és Xbox 360-ra készül) fejlesztését, amiről ugyan részleteket még nem tudunk, de azt már igen, hogy valamikor 2010 január elseje és március harmincegyedike között fog megjelenni, ugyanebben az időintervallumban pedig a nagy sikerű Battlefield: Bad Company (valószínűleg konzolexkluzív, hiszen az előző rész is az volt) folytatását is kipróbálhatjuk, ám erről sem tudunk semmilyen információt.