• Még idén debütálhat a House of the Dragon
  • Olivia Cooke (Ready Player One) játssza majd a Hét Királyság legbájosabb női karakterét
  • A színésznő szerint az új szériában nem lesznek nők elleni erőszakot mutató jelenetek
  • Elárulta, hogy kicsit tart a sorozat fogadtatásától

Karrierje eddigi legfontosabb szerepére készül a Sound of Metalból és a Ready Player One-ból ismert Olivia Cooke. A már előkészületi fázisban lévő első Trónok harca spin-off sorozatban, a House of the Dragonban játssza majd Alicent Hightowert, akit egyszerűen csak a Hét Királyság legbájosabb nőjeként jellemeztek az alkotók.

Cooke két fontos kijelentést is tett a sorozattal kapcsolatban a The Telegraph-nak adott friss interjújában. Egyrészt elárulta, hogy kicsit tart a rajongók House of the Dragonra adandó reakciójától, ugyanakkor kijelentette, hogy nem szabad a kritikus hangokra figyelni, mert úgysem lehet elnyerni mindenkinek a tetszését. Példaként hozta Daenerys halálát, ami szerinte várható volt.

5fa2bd18649f2.jpeg

Másrészt leszögezte, hogy a House of the Dragonban nem lesznek olyan típusú nőkkel szembeni erőszakot mutató jelenetek, mint amik az anyaszéria korai évadjait jellemezték. Elmondása szerint nem is szívesen játszana olyan produkcióban, ami arra használná fel a nők bántalmazását, hogy a sokkoló pillanatokon keresztül nézőket szerezzen.

A Targaryenek felemelkedését bemutató széria 300 évvel játszódik az eredeti sorozat cselekménye előtt. Munkálataiban részt vesz Miguel Sapochnik rendező, akinek olyan ikonikus epizódokat köszönhetünk, mint a Hardhome és a Battle of the Bastards, ill. visszatér az eredeti főcímzenét jegyző Ramin Djawadi is. Az HBO egyelőre nem hirdetett bemutatóidőpontot. A forgatás áprilisban kezdődik, premier év végén vagy 2022-ben várható.

034bc-house-of-the-dragon-1.jpg