• Változott a Twitch szabályzata
  • A cég ezentúl jelöli, melyik videó minősül reklámnak
  • Ez csak azokra a promóciókra vonatkozik, amiket a Twitch futtat

Az online tartalmak nemrég előtérbe került problémája, hogy nem minden esetben világos, hogy a készítő őszinte véleményét halljuk, vagy ezt egyik másik cég megvette (erről a témáról korábban már volt szó a Vélemény rovatunkban). Ez ellen szeretne küzdeni a Steam a módosított szabályzatával, s most a Twitch is felveszi a kesztyűt, s a jövőben jelzik, ha valami egy promóciós megállapodás keretében született, ezzel törekedve az átláthatóságra és az őszinteségre.

A gyakorlatban ez annyit jelent, hogy a Twitch főoldalon egyértelmű jelzést kapnak a promóciós anyagok, s ugyanígy a rendszeresen kiküldött hírlevélben fel lesz tüntetve, mi a reklám. Továbbá a közösségi csatornákon, például a Twitteren is olyan nyelvezetet fognak használni a profilok üzemeltetői, hogy egyértelmű legyen, milyen típusú az a tartalom, amit linkelnek.

Fontos megjegyezni, hogy mindez csak azokra a promóciókra vonatkozik, amiket a Twitch szolgáltatásán belül futtatnak, az ezen kívül eső megállapodásoknak a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság, az FTC szabályzatát kell követniük.

twitch-szponzoralt.png