• Új kreatív vezetőt neveztek ki a Ubisoftnál
  • Az egykori és jelenlegi dolgozók várják a munkát vele
  • De hiányolják a vezetőségből a diverzitást

Tavaly robbant ki a Ubisoftnál a botrány, miután kiderült, hogy bizonyos vezetők pozíciójukkal visszaélve zaklatták a munkatársaikat olykor szexuálisan is. Főkolomposként a kreatív vezetőt, Serge Hascoët jelölték meg, akit aztán el is távolítottak, a stúdiót vezető Yves Guillemot pedig letette a nagyesküt arra, hogy jobb munkahellyé változtatják a Ubisoftot.

a-ubisoft-elnoke-szerint-sokat-leptek-elore-a-zaklatasi-ugyek-ota.jpg

Májusban már arról számolt be, hogy sokat léptek előre, ugyanakkor úgy tűnik, ezt a véleményt maguk a dolgozók nem osztják. Az új kreatív vezető Igor Manceau lett, egy igazi veterán, hiszen 1998 óta dolgozik a Ubisoftnak. A közlemény szerint Manceau szorosan együtt fog dolgozni Virginie Haas stúdióvezetővel és Sandrine Caloiaro vezető portfóliókezelővel.

Azonban ez a változás nem győzte meg az egykori és jelenlegi alkalmazottakból álló A Better Ubisoft nevű csoportot. Bár nyílt levelükben kifejezték, hogy várják a Manceau-val való közös munkát, szerintük a kreatív folyamatok még mindig nem eléggé átláthatóak, és sokkoló a diverzitás hiánya a Ubisoft alelnökei között, amit jelenleg csak Bio Jade Adam Granger, a szerkesztői csapat alelnöke képvisel. Őt az év elején nevezték ki erre a posztra.

„Jelenleg ott, ahol most állunk, a kreatív csapat fehér emberekből áll azonos kulturális háttérrel” – áll a nyílt levélben, amiben kifejtették, hogy az A Better Ubisoft tagjai emiatt továbbra sem tudnak megbízni a cég jövőjében.