• A Ubisoft Quebec veszi át az Assassin’s Creed-sorozat vezetését
  • Az eddigi főnök, a Ubisoft Montreal tovább foglalkozik a játékokkal
  • Több időt kapnak arra, hogy kísérletezgessenek

Éveken át a Ubisoft Montreal volt az Assassin’s Creed-sorozat vezető fejlesztője, a csapat vállára pedig az a nagy teher nehezedett, hogy minden évben garantálják az újabb és újabb részek megjelenését; az ő vezetésük mellett készült az Európában holnap megjelenő Assassin’s Creed: Unity is, ami technikai problémák tömkelegével küszködik, minden platformon.

A csapat azonban most kap egy kis mozgásteret, a sorozat vezetését ugyanis a Ubisoft Quebec veszi át, miközben a Ubisoft Montreal természetesen tovább dolgozik az Assassin’s Creed játékokon, de több időt kapnak arra, hogy kísérletezgessenek. A stúdió kreatív főnöke, Lionel Raynaud mondta el, hogy gyakran azt kívánták, bárcsak több idejük lett volna foglalkozni az aktuális játékkal -- ezt az extra időt most megkapják, ezzel lazítva a feszes munkatempón. Ugyanakkor megjegyezte: nem mindig a több idő a megoldás, ugyanis, ha közelít a határidő, gyors, határozott, a játékosok igényeit előtérbe helyező döntéseket kell hozni, amelyeknek megvan a maguk előnye.

A Ubisoft Quebec  eddig főleg kisegítő munkát végzett, hiszen ők készítették a Assassin’s Creed 3 The Tyranny of King Washington DLC-jét, illetve az Assassin’s Creed 4 Freedom Cry bővítményét, most pedig már egy teljes játékot kapnak. Ehhez egy nagyobb stúdióba költöznek, s 2016-ig 400 főre bővítik a létszámot, ami elég soknak hangzik, mégis jóval családiasabb, mint a 2600 fős Ubisoft Montreal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!