• Interjút adott John Riccitiello
  • Melyben kritizálta a nem pénzt előtérbe helyező alkotókat
  • A válaszok sem várattak magukra

A Unity vezérigazgatója, John Riccitiello egy PocketGamernek adott interjúban eléggé félreérthető kijelentéseket tett azokról a mobilos fejlesztőkről, akik elsősorban nem a pénzszerzést tartják szemelőtt. Az ominózus mondatok - némileg cenzúrázva - körülbelül így hangzottak: "Ők igazán briliáns emberek. Ugyanakkor ki*****tt nagy idióták is." Az már csak olaj a tűzre, hogy a cég nemrég bejelentette, felvásárolják az Ironsource nevű céget, akik arra szakosodtak, hogy hirdetéseket helyezzenek el mobiljátékokban, értelemszerűen pénszerzés céljából. Nem is váratott magára a válasz, a Donut Country-t fejlesztő Ben Esposito például így reagált Riccitiello szavaira:

"A Unity motorjával alkottam 2018-as, év játéka díjas Donut Country-t iPhonre-ra, de a vezérigazgatójuk szerint én egy 'ki*****tt nagy idióta' vagyok, amiért nem csináltam meg a Hole io-t, az f2p játékot, ami lenyúlta azt."

A kijelentés utóhatása aztán gyorsan eljutott a vezérigazgató fülébe is, aki (szintén Twitteren) cáfolta, hogy bármi ilyet is mondott volna, szerinte szavait csupán kiragadták a kontextusából, ő nem szándékozott megsérteni senkit, imád minden fejlsztőt, akik kemény és kreatív munkát végeznek.