• A GDPR gyakorlatilag megölte a Steam Spy-t
  • A Valve valami újat szeretne a helyére
  • Ami pontosabb adatokat ad
  • A Steam Spy atyja ezt egyáltalán nem bánja

A Steam felhasználói profiljainak hozzáférhetősége nemrégiben megváltozott, hála a GDPR-nak, egész pontosan a játékos könyvtárak immár alapértelmezettben privátok, vagyis az olyan oldalak, mint a Steam Spy nem férnek hozzá, így a felmérést sem tudják elvégezni. Ezzel gyakorlatilag a Steam Spy elhalálozott. A Valve viszont szeretne valamit a helyére. Valami pontosabbat.

Jan-Peter Ewert, a Valve üzleti fejlesztési osztályának munkatársa az orosz White Nights játékipari konferencián fejtette ki, hogy a Steam Spy megítélése eléggé vegyes volt részükről. Egyrészt, nem bánták, hogy volt egy ilyen eszköz, ami az indie fejlesztők rendelkezésére állt, hogy felmérhessék a piacot.

Ugyanakkor a Steam Spy nem minden játék esetében mutatott pontos adatokat, és a Valve ezen szeretne javítani azzal az új eszközzel és lehetőségekkel, amiken jelenleg is dolgoznak. Sergey Galyonkin, a Steam Spy megalkotója egyáltalán nem bánja, hogy a Valve így vélekedik „gyermekéről”, sőt érdeklődve várja, mivel rukkolnak elő.

 steam-spy.jpg