Game Newell a PC Gamernek adott interjújában beszélt a Half-Life film esélyeiről. Gabe szerint már régóta zaklatják őket Hollywoodból emiatt, az eddigi ötletek viszont egytől-egyig rosszak voltak.

"Mint World of Warcraft játékos, szívesebben adnám a WoW filmtervét a Blizzard kezébe, mint bárki máséba. Kedvelem Sam Raimit, figyelem a munkásságát az Evil Dead óta, de jobban örülnék, ha az eredeti alkotók csinálnának filmet a WoW-ból. Mint vásárlók, szívesen mondanánk, hogy »Oké, elég volt belőle, hogy felszeletelitek az élményét annak, hogy Harry Potter-, Half-Life- vagy épp Hihetetlen család-rajongók vagyunk. Hozzátok helyre!«" -- magyarázta az álláspontját Newell.

"Miután kiadtuk a Half-Life első részét, elkezdtek özönleni hozzánk az ügynökök Hollywoodból. Rendezők álltak elő azzal, hogy majd megíratják a sztorit egy profi íróval vagy ilyesmi, s hogy az majd nekünk is tetszeni fog. De nem tetszettek. Mind iszonyatosan rosszak voltak. Az írók nem értették, miért lett a játék jó és mitől lett annyi ember a rajongójává. Ekkor mondtuk azt, hogy »Hű, úgy néz ki a legjobb az lenne, ha nem engednénk elkészülni ezt a filmet, vagy ha mi magunk csinálnánk meg!« Mire én: »Mi, hogy magunk? De hát ez lehetetlen!« Aztán jött a Team Fortress 2, a sok találkozó más csapatokkal, és elkezdtük felfedezni a lehetőségeinket."

S hogy ez mit jelent? Nos, talán azt, hogy a Valve saját szakállára szeretne filmet csinálni a Half-Life-ból, s hogy egyelőre a lehetőségek felkutatásánál tartanak. Akárhogy is, jó, hogy a Valve nyitott az ilyen extrém dolgokra.

(A képek a Half-Life 2-ből származnak.)