A lap szerint ha egy gyerek több mint két órát tölt el azzal, hogy videojátékokat nyüstöl vagy tévézik, akkor nagy eséllyel teszi ki magát pszichológiai problémáknak. Ezt a meglepő kijelentést a Pediatrics nevezetű orvosi folyóiratban közölték le, amely azt vizsgálta, hogy a gyermekek aktivitása pontosan milyen területeken jellemző. A tanulmány készítői ezer, képernyő elé ültetett 10 és 11 év közöttit vizsgáltak meg, akiknek pszichológiai jólétét figyelték meg.A vizsgálat alá vetett alanyok még egy kérdőívet is kitöltöttek, aminek segítségével elárulhatták, hogy mennyi időt töltenek el naponta a számítógép és/vagy a televízió előtt, továbbá a kérdésekkel a kutatók érzelmi, szociális és viselkedési problémákat is vizsgáltak -- mialatt egy műszer mérte az alanyok testi tevékenységeit.

A kutatók rájöttek arra, hogy amelyik gyermek több időt fordít a tanulásra, az magasabb pszichológiai pontszámokkal is rendelkezik. Ebből következtettek arra, hogy ha valaki több, mint két órát tölt a TV vagy a PC előtt, az aktivitástól függetlenül nagyobb pszichológiai nehézségekkel küzd, mint a tanulással inkább többet törődő embertársai.

További "felfedezéseket" is sikerült elérni, hiszen a kutatók szerint az ülve végzett szórakozás egyáltalán nincs jó hatással a szellemi tevékenységre. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy 10 és 11 éves gyermekek között végezték a vizsgálatot és ha minden igaz, akkor a kérdőív is (legalább valamilyen szinten) a kutatók malmára hajtotta a vizet.