A lap szerint ha egy gyerek több mint két órát tölt el azzal, hogy videojátékokat nyüstöl vagy tévézik, akkor nagy eséllyel teszi ki magát pszichológiai problémáknak. Ezt a meglepő kijelentést a Pediatrics nevezetű orvosi folyóiratban közölték le, amely azt vizsgálta, hogy a gyermekek aktivitása pontosan milyen területeken jellemző. A tanulmány készítői ezer, képernyő elé ültetett 10 és 11 év közöttit vizsgáltak meg, akiknek pszichológiai jólétét figyelték meg.



A vizsgálat alá vetett alanyok még egy kérdőívet is kitöltöttek, aminek segítségével elárulhatták, hogy mennyi időt töltenek el naponta a számítógép és/vagy a televízió előtt, továbbá a kérdésekkel a kutatók érzelmi, szociális és viselkedési problémákat is vizsgáltak -- mialatt egy műszer mérte az alanyok testi tevékenységeit.

A kutatók rájöttek arra, hogy amelyik gyermek több időt fordít a tanulásra, az magasabb pszichológiai pontszámokkal is rendelkezik. Ebből következtettek arra, hogy ha valaki több, mint két órát tölt a TV vagy a PC előtt, az aktivitástól függetlenül nagyobb pszichológiai nehézségekkel küzd, mint a tanulással inkább többet törődő embertársai.

További "felfedezéseket" is sikerült elérni, hiszen a kutatók szerint az ülve végzett szórakozás egyáltalán nincs jó hatással a szellemi tevékenységre. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy 10 és 11 éves gyermekek között végezték a vizsgálatot és ha minden igaz, akkor a kérdőív is (legalább valamilyen szinten) a kutatók malmára hajtotta a vizet.