2024. eddigi legnagyobb bukásai között tarthatjuk számon a Suicide Squad: Kill the Justice League-et, ami alsó hangon is 200 millió dolláros kiesést jelentett a Warner Bros-nak. Fogalmazzunk úgy, hogy több dolog sem tett jót a játéknak, kezdve az antihősök főszerepeltetésétől a live-service-en át kedvenc hőseink meggyilkolásáig, a grindfest mögé zárt Jokerről nem is beszélve. No de ez már a múlt, kár rajta merengeni, max tanulni lehet belőle. A legfrissebb híresztelések szerint viszont bajban lehet a játékot fejlesztő Rocksteady Studios, akiknek olyan címeket is köszönhetünk, mint a Batman: Arkham Asylum, az Arkham City és az Arkham Knight.

Egy Vara Dark nevű bennfentes szerint ugyanis a Warner Bros-nál már arról megy a diskurzus, hogy bezárják a stúdiót, vagy elbocsássák a stáb felét. Mindennek az oka a Suicide Squad: a Rocksteady társalapítói pl. már 2022-ben otthagyták a céget, abban az évben, amikor eredetileg megjelent volna a játék. (Ők most egyébként egy Xbox-exkluzív AAA játékon dolgoznak.) Ebbe aztán nem is megy bele jobban Vara, akinek a teljes eszmefuttatását itt olvashatjátok:

És akkor most jön a csavar a sztoriban! Jason Schreier, a Bloomberg újságírója ugyanis arról írt, hogy a Warner egyáltalán nem zárná be a Rocksteady-t, azért mert:

  • a jelenleg 262 milliárd dollárt érő videojáték-piac 2027-re 312 milliárdra fog duzzadni, ebből a Warner sem maradna ki
  • több együttműködést szeretnének a fejlesztőstúdióik között
  • a versenytársakkal szemben még így is munkaerőhiánnyal küzdenek
  • a Rocksteady fejlesztői közül sokan egy Hogwarts Legacy rendezői változatba segítenek épp be
  • a Rocksteady vezetői szeretnének visszatérni a gyökerekhez egy teljesen új játékkal

Na kérem, ezt nevezem én érzelmi hullámvasútnak! Nagyon bízunk benne, hogy Jasonnek lesz igaza, és nem Vara-nak. Ti mit gondoltok a témáról?