• A CD Projekt RED nem vesz részt a Witcher tévésorozat elkészítésében
  • De vannak olyanok a projektben, akik a játékokon is dolgoztak
  • A Geraltot angolul megszólaltató Doug Cockle sem tér vissza

A tegnap bejelentett netflixes Witcher tévésorozaton dolgozni fog a Platige Image nevű animációs stúdió, akik a The Witcher és a The Witcher 2: Assassins of Kings cinematic videóit készítették, illetve a játékok bevezető videóit megrendező Tomasz Bagiński is rendez majd epizódot a sorozathoz. Szóval elmondhatjuk, hogy olyanok is részt vesznek a televíziós show elkészítésében, akik részt vettek a játékok megszületésében is, de a CD Projekt RED ennek ellenére nem veszi ki a részét a munkából.

Egy rövid közleményben kívántak minden jót a sorozat készítőinek, és már alig várják, hogy láthassák a kész művet, de ennél több közük nem lesz hozzá. Persze jogosan kérdezhetnénk, hogy egy játékfejlesztő csapat miért lenne benne egy sorozatban. Nyilván, az egész csapatra semmi szükség sem lenne, ugyanakkor nem szokatlan, hogy a fejlesztés vezetői producerként belefolynak egy-egy mozi vagy ez esetben sorozat elkészítésébe.

Persze a helyzet ez esetben más, mint mondjuk az Assassin’s Creed vagy a Warcraft esetében, hiszen a Netflix valószínűleg a projektben kreatív tanácsadóként belefolyó Andrzej Sapkowskival kötöttek szerződést és a könyveket fogják alapul venni (vagy saját sztorit kreálnak). Akárhogy is, remélhetőleg az öreg Sapkowski jobb üzletet kötött most, mint anno a CD Projekt RED-del.

A fejlesztők mellett a Geraltot angolul megszólaltató Doug Cockle is kimarad a sorozatból, legalábbis egyelőre nem kérték fel arra, hogy újra a szörnyvadász bőrébe bújjon, bár jelezte, hogy szívesen elvállalna egy ilyen munkát.

Hogy ki alakítja végül Ríviai Geraltot, az jó kérdés, bár valószínűleg sokan örülnének, ha Mads Mikkelsen kapná a szerepet, elég nagy népszerűségnek örvend ez az elképzelés (én meg Eva Greent szeretném Yennefernek, ha már itt járunk). De egyelőre azt sem tudni, milyen jellegű lesz a sorozat: élőszereplős vagy animációs? Jó kérdés, reméljük, mihamarább választ kapunk.

mads-mikkelsen-geralt.jpg