Az Adorables című, magyar fejlesztésű indie-játékban cuki kis lények hármas csoportját irányítva küzdhetünk egymás és a gép ellen különféle minijátékokban. Platformtól függően (telefon vagy PC) a körökre osztott játékban az egér segítségével vagy az érintőképernyőn matatva jelölhetjük ki a miafenék – nevezzük az egyszerűség kedvéért nünükéknek őket – mozgásirányát és lendületét, hogy aztán a pipára rátenyerelve egymásnak eresszük a cukiságokat.

adorables-01.jpg

A minijátékok folyamán lehetőségünk van focizni, strandfocizni és hokizni, ezekben a célunk a labda és az ellenfél bejuttatása a kapuba. Igen, jól olvasod, az ellenfél játékosát is érdemes belerúgni a kapuba, ez ugyan pontot nem ér, de jól kiesnek az adott körből, megkönnyítve a dolgunkat. Az utolsó vérig játékban a cél az ellenfél letuszkolása a hajóról a tengerbe, a zászlórablás pedig a Capture the Flag játékmódok legszentebb hagyományait követi: lopd el az ellenfél zászlaját, majd vidd el a te területedre. Persze az ellen ezt nem fogja szó nélkül hagyni. Emellett még van egy zombi nevű játék, de ennek rejtelmeibe a próbaváltozatban nem sikerült belemélyednünk.

Az Adorables igazi sava-borsát az adja, ha sikerül élő ellenfelet találnunk. Az MI sajnos különösebb kihívást nem jelent, ellenben egy barátunkkal játszva kellemes kikapcsolódást nyújthat. A játék online és offline is támogatja a többjátékos módot, utóbbi esetben persze kézről kézre kell jártatni az egeret vagy a telefont.

A játék grafikája leginkább az Angry Birdsre emlékeztet, aranyos, egyszerű, a nünükék imádni valóak, és korlátozott körülmények között testre szabhatók; a különféle külső jellemzőket (szín, szem, száj, fejfedő, testalkat) a győzelmeink alatt kiérdemelt arannyal oldhatjuk fel. Ilyen csomagokat a játék mikrotranzakciós rendszerével is lehetőségünk lesz beszerezni, meggyorsítva ezzel nünükéink formálását.

adorables-02.jpg

Az Adorablest kipróbálhatjátok Windowson, érdemes, mert nagyon aranyos és szórakoztató kis program.