A Novus Mundus – Conquest of the New World című magyar fejlesztésű, nyílt világú játék egy MMORPG lesz, amely az Újvilág, azon belül is a Vadnyugat kolonizálásának korszakát állítja a középpontba. Az indiános program összekalapálását végző Epic Online Softwares már túl van egy sikeresnek tekinthető alfateszten, s most az Indiegogón keresztül a játékostársadalom segítségét kérik, hogy befejezhessék játékukat. Céljuk 96 ezer dollár összekalapozása.

novus-mundus.jpg

A tervek szerint lesz itt minden, ami a kolonizációhoz szükséges: rombolható környezet, kiaknázható erőforrások, a terep által befolyásolt tulajdonságok. Településeink komplex társadalmat építhetnek ki, ahol a vezető befolyással lehet a játékosokra, és vice versa, a játékosok dönthetnek a vezető pozíciójáról. A játékosok viselkedése a játékmenetre is befolyással lesz: tőlünk függ, mennyi ideig tart majd a béke, és mikor tör ki a gyilok.

A Novus Mundusban lehetőségünk lesz NPC harcosokat felbérelni, akik a parancsainkat követve védik meg a táborunkat, vagy rohanják le az ellenséges tábort. A történelem amúgy nem fogja megkötni a kezünket, az indiánok bőrébe bújva akár új irányt is szabhatunk az események sodrásának. Képzeljük el, ha a Wounded Knee-i mészárlás nem következik be -- ugyan e tragédia valószínűleg nem kerül bele a játékba, de más jeles történelmi esemény vagy híres objektum igen. Például El Dorado, a templomos lovagok kincse, a Nazca-vonalak, vagy éppen a Machu Picchu rejtélye, ezeket mind-mind felfedezhetjük a szabadon bejárható pályán bolyongva.

A játékosok megszabhatják majd nevüket, kinézetüket (utóbbi esetben akár saját fotójukat is feltölthetik, és a Novus Mundus azt alakítja grafikus avatárrá), foglalkozásukat (halász, vadász, főnök, sámán stb.) és a nehézségi fokozattól függően a születési helyüket. Természetesen a játék folyamán a megalkotott hős fejlődni fog majd.

A harcoktól a vadászatokon át a bányászásig minden esemény valós időben zajlik, és a fő játékmenet mellett minijátékok is várhatók -- ezek a már említett felfedezésekhez kötődnek. A Novus Mundus ingyenes lesz, de egyes extra funkciókat csak kreditekért cserébe lehet használni, ilyenek például az NPC harcosok és őrök, az egyedi fegyverek és a végrehajtói pozíciók.