• Videóval jelentkezett az Age of Empires 4
  • Az Age of Empires 2 definitive Edition pedig megjelent

Az Age of Empires sorozat egyik fő vonzereje talán az, hogy a történelmet kedvünkre írhatjuk felül, és éppen ez az, amire rávilágít az az egy perces pre-alfa változatból származó videó, melyet az X019 során mutatott be a Microsoft. A felvételeken a mongolok esnek neki egy angol kastélynak, és pár apróságot elcsíphetünk és néhány következtetést is levonhatunk, mert sajnos konkrétumokkal továbbra sem rendelkezünk a Relic következő stratégiájáról.

A rombolható környezet és az alakzatban mozgó csapatok újnak számítanak a sorozatban, mindkettő jól megfigyelhető. A videót bevezető sólyom pedig egy újfajta felderítő egységnek tűnik, ahogyan a háttérben feltűnő mongol tábor és a falakkal körülvett angol vár kontrasztja arra enged következteetni, hogy a különböző népek jelentősen eltérő játékstílussal rendelkeznek majd.

age-of-empires-4-varos.jpg

Ennyit tudunk tippelni, de remélhetőleg ez hamarosan megváltozik - Phil Spencer bácsi ugyanis megígérte, hogy többet is megtudhatunk róla az idén. Addig is vigasztalódhatunk az Age of Empires 2 definitív kiadásával, mely már elérhető a digitális áruházakban.