Utoljára akkor hallottunk a The Last of Us alapján készülő mozifilmről, amikor Neil Druckmann, a Naughty Dog kreatív direktora kijelentette: fejlesztői pokolban rekedt ez is, meg az Uncharted-film is. Már akkor tudtuk, hogy a közeljövőben ebből semmi sem lesz, de Sam Raimi, a The Last of Us mozifilm producere legújabb nyilatkozata sem ad okot az optimizmusra.

„A Sony-nak is megvan a terve, és Neilnek is, és ezek nem fedik egymást. Mivel nem az én cégemnél vannak a jogok, így ebbe bele sem szólhatok” – mondta a film producere! „Ha végre döntenének, szívesen segítenék nekik újra. Most viszont csak ücsörgök. Nem akarják előre mozdítani a projektet, és nem az én tisztem megmondani, miért, de azt gondolom, hogy Neil nagyon nem ért egyet a Sony-val azzal kapcsolatban, hogy merre kéne haladnia a dolgoknak.”

Szóval a film producere tehetetlenül figyeli, amint a The Last of Us két tulajdonosa marakodik egymással a mozin. Úgyhogy ebből sem lesz mostanában semmi, és talán később sem születik semmi jó. Akkor meg akár hagyhatnák is az egészet.