Alien-rajongóként rengeteg játékkal játszottam a témában, de csak kettő van, amire azt mondom, érdemes visszaemlékezni: a Monolith Aliens vs. Predator 2-je, és a Creative Assembly Alien: Isolation című túlélős horrorjátéka, ami szerény véleményem szerint a legjobb játék a franchise-ban, mivel rendkívül hűen adaptálta az eredeti filmet, az Alient mind látvány, mind hangulat terén. Az meg már külön bónusz volt, hogy úgy tettek egy Ripley-t főszereplővé, hogy nem erőltették Ellen Ripley-t.

Mindezek után én is reménykedem egy folytatásban, és bíztam benne, hogy az Alien: Blackout az lesz. Szóval meglehetősen nagy pofon volt, amikor kiderült, hogy Amanda Ripley tényleg visszatér, de a Blackout csak egy mobiljáték. Alapvetően a mobiljátékokkal nincs bajom, de ha várom egy PC-re és konzolokra megjelent (kedvenc) játék folytatását, azt nem a mobilomra képzelem el, hanem PC-re és konzolra. Nem a kis képernyőmön, hanem a tévémen akarom látni, és nem a tapiképernyőt akarom macerálni, hanem billentyűzetet, egeret vagy kontrollert használni, miközben otthon, vak sötétben rettegem végig a játékot.

No, mindezek után személy szerint nagy megkönnyebbüléssel fogadtam a Fox közleményét, amiben konkretizálták a következőt: „Az Alien: Blackout egy önálló játék, amiben bár Amanda Ripley a főszereplő, nem folytatása és nincs semmilyen kapcsolata az Alien: Isolationnal.”

Persze mindez pöppet szembemegy a január 24-én megjelenő Blackout hivatalos leírásával, amiben konkrétan szerepel, hogy a történet az Isolation után fog játszódni – szóval a fenti közlemény inkább tűnik gyors tűzoltásnak, vagy éppen sebiben történő visszakozásnak. Akárhogy is, jelenleg úgy tűnik, hogy a Fox nem ezt szánja az Isolation folytatásának, még ha a Blackouttal vannak is közös nevezői.

Mindezeken túl már azt is tudjuk, hogy a FoxNext Games a Cold Iron Studios társulva egy online lövöldén is dolgozik, ami szintén az Alien világában fog játszódni, és ez már PC-re és konzolokra fog megjelenni. Az más kérdés, hogy valószínűleg ez sem az a játék, amire a rajongók vágynak, bár azt el kell ismerni, hogy egy online lövöldéhez teljesen jó alapot ad ez az univerzum.

alien-blackout-01.jpg