• A Rune 2 egy komplett roncs lett
  • A kiadó helyrehozná a játékot, csak forráskódot nem kapott
  • A Human Head közben feloszlott, majd más néven a Bethesdához ment

A Rune 2 kálváriáját oktatni kéne, tesztünket az utolsó magazinban olvashatjátok és talán túl sokat nem árulok el azzal, hogy Zoo_Lee kolléga nem sok jót tudott mondani róla. De ez csak a történet egy része, a Rune 2 megjelenése után a fejlesztő Human Head Studios bezárta kapuit és a Bethesda új stúdiójába, a Roundhouseba olvadt be. Ez még nem is lenne meglepő, az már inkább, hogy erről a játék kiadója mit sem tudott, de efölött is napirendre térhetünk, csakhogy van még egy pár "apróság".

A kiadó Ragnarok Game szerint a stúdió hetekkel a megjelenés előtt nem volt túl kommunikatív, de már korábban mutatkoztak jelek, hogy gond lesz: a stúdió a belső kitűzött célokat rendre elmulasztotta, a fejlesztés elhúzódott, a költségek növekedtek. Eztán lezajlottak a fent vázolt eseményak, a kiadó pedig ígéretet tett a játék kijavítására, össze is verbuváltak egy csapatot - csakhogy a forráskódot és asseteket sokadszori kérésre és felszólításra sem kapták meg. Továbbá állításuk szerint a Human Head Studios még feloszlása-beolvadása után, határozott utasítás ellenére is változtatott a játék kódján, és egy másik verziót akart élesíteni az Epic Games Store-on.

Ez volt az utolsó csepp a pohárban, a kiadó Ragnarok úgy döntött, hogy perre megy, melyben jogos tulajdonát követeli a fejlesztőtől, továbbá a fejlesztés költségeinek jóvátételét és legalább 100 millió dollár kompenzációt. Az új tulajdonos Bethesda nem kommentálta az esetet.

rune-2-keyart.jpg