Nem tudom, vajon Jack Thompson igéit hallgatják-e titkon a "Maine Christian Civic League" prédikátorai és vallási vezetői, de mindenesetre pontosan azon a véleményen vannak, mint a játékgyűlöletéről híres ügyvéd. "Az erőszakos játékok teljesen nyilvánvaló hatással bírnak az iskolai lövöldözésekre és az áldozatok szülei be is perelték a játékcégeket. Szerencsére a mi államunkban nem történtek ilyen incidensek, de veszély árnyéka minden áldott nappal itt leselkedik!" írta a szervezet hivatalos honlapján.

"A drogok az erőszakos videojátékok és a felháborító rockzene egy olyan elegyet alkotnak, amely előbb-utóbb tragédiához vezet a mi államunkban is. Éppen ezért minden tisztességes embernek be kellene látnia, hogy a Call of Duty 4: Modern Warfare 2 és a hozzá hasonló játékok megérettek a betiltásra. Ezek a játékok nemcsak közösségünket veszélyeztetik, de még alkotmányunkat is sértik."

A Maine Christian Civic League nagyon aktív a helyi politikai életben és a közösségi kérdésekben rendkívül konzervatív nézeteket vall. A gondolataikat a "Mass Effect ügyről" elhíresült Fox News tévéadó is osztotta, amely szerint "semmi sem állítja meg a srácokat attól, hogy terroristák legyenek egy ilyen játéktól."