Még mindig nagyon keveset tudunk a Dead Space-trilógiát jegyző Visceral Games Star Wars-játékáról, de az már biztos, hogy 2018-nál előbb nem fogunk vele játszani. Ezt a projektet felügyelő Amy Hennig árulta el, aki korábban az Uncharted-trilógiát írta és vezette a fejlesztés menetét.

visceral-star-wars-game-01.jpg

Azt is megtudhattuk tőle a Star Wars Celebration alkalmával, hogy a játékban egy új szereplőt ismerhetünk meg, új helyszíneket járhatunk be, és teljesen új történetet mesélnek el, viszont az eredeti filmekkel párhuzamosan fog játszódni a sztori – a hírben is látható koncepciórajzok alapján már a Köztársaság után, a Birodalom idején fogunk kalandozni.

Hennig elárulta, hogy a játék sikerének a kulcsa az lesz, hogy megfelelően átültessék a mozifilmek jellegzetességeit. Már az Uncharted idején is így dolgozott, megpróbálta az Indiana Jones-filmek lényegét megjeleníteni azt a játéksorozatban. Ez esetben a Star Wars-filmeket bontotta elemeire, hogy megértse, mitől működik. Bár említi a humort, a látványt, és a többi evidens elemet, szerinte nagy szerepe van annak, hogy ezek a filmek több szereplőről szólnak.

visceral-star-wars-game-02.jpg

Az Indiana Jones csak a professzorról szólt, a többi szereplő csupán „lézengett” mellette. Ellenben a Csillagok háborúja filmjei több főszereplővel bírnak. Az Egy új remény nem csak Luke, hanem Han és Leia története is, a Halálcsillagról történő szökésben mindegyikük tevékenyen részt vett. És ez a hagyomány benne van az előzményfilmekben, Az ébredő Erőben, a Lázadókban és benne lesz a Zsivány Egyesben is, így Hennig játéka sem fog kivételt képezni.

Hogy ez mit jelent? Nos, jó kérdés, talán azt, hogy több játszható karakter is lesz, esetleg kooperatív módot kapunk (a la Dead Space 3), vagy az NPC-k teszem azt Alyx Vance-hez (Half-Life 2) és Elizabethez (Bioshock Infinite) hasonlóan fognak kooperálni velünk a történet folyamán. Az biztos, hogy nem csak az átvezető animációkra korlátozódik majd a jelenlétük, mert Hennig egyenesen kimondta, hogy a gameplay-nek is részesei lesznek.

visceral-star-wars-game-03.jpg

És ha már ennyire belemelegedtünk a Star Warsba, gyorsan vegyük át, mikre számíthatunk a következő években:

  • A Motive és a DICE együtt egy új Battlefronton ügyködik, ami 2017-ben érkezik meg.
  • 2018-ban érkezik a fent ecsetelt Visceral féle Star Wars akciójáték.
  • A Respawn is dolgozik egy külsőnézetes, akció-kalandjátékon.
  • A Bioware tovább hegeszti a The Old Republicot.
  • A Capital Games folytatja a mobilos Galaxy of Heroes bővítését.
  • A Criterion segédkezik egy eddig nem bejelentett Star Wars-projektben.
  • Július 18-án megjelenik a Star Wars: Trials on Tatooine VR-játék.