Noha az Angry Birds alapötlete pofonegyszerű, s lényegében a Crush the Castle másolata, a program rövid időn belül óriási sikerre tett szert. Szinte minden okostelefonra megjelent, de az asztali gépekre is kiterjesztette a szárnyát a Rovio játéka -- arról nem is beszélve, hogy egy táblajáték is készült, illetve kismilliónyi csecsebecsét is találni. Egy ilyen rajongói őrülettel szegélyezett diadalmenet után tehát egyáltalán nem meglepő, hogy jön a folytatás, mely a RIO című animációs film előzménye lesz.

A Twentieth Century Fox közreműködésével készülő játékban ezúttal nem a madarak féltve őrzött tojásai, hanem saját maguk kerülnek veszélybe, hőseinket ugyanis elrabolják, majd Rio de Janeiróba viszik. A tollas jószágok azonban kiszabadulnak ketrecükből, s rögvest nekilátnak megkeresni két barátjukat, Blut és Jewelt, a RIO főszereplőit.

A mobiltelefonokra márciusban érkező Angry Birds Rio első körben 45 pályát tartalmaz, amikhez bizonyos időközönként, frissítések útján újak csatlakoznak majd.