• A Raya és az utolsó sárkány volt a hétvége legnézettebb mozifilmje
  • Továbbra is sikerrel fut a Croodék 2, ill. a Tom és Jerry

Örömteli hír, hogy Amerikában az egyre szélesebb körű átoltottságnak köszönhetően számos mozi újranyitott. Így történt Chicagóban, Portlandben, ill. egy éves szünet után New Yorkban is – korlátozott nézőszámmal – újfent tartanak vetítéseket. A helyi jegyeladásokon ugyanakkor érződik, hogy a nézők csak fokozatosan térnek vissza a filmszínházakba.

7a3be720-67c0-11eb-b77f-638d039f145f.jpg

Raya és az utolsó sárkány

Az elmúlt időszakban az animációs filmek viszik a prímet az észak-amerikai mozikban. A Croodék 2 elképesztő sikere után múlt héten a hibrid technikával készült, élőszereplős-animációs Tom és Jerry került a nézettségi lista élére. Az elmúlt három nap legnagyobb kasszasikere pedig a Raya és az utolsó sárkány lett, amire 8,6 millió dollárért (2,6 milliárd forint) váltottak jegyet a tengerentúlon, míg nemzetközileg 26 millió dollárt (8 milliárd forint) termelt a film. A Disney egyébként saját streamingszolgáltatóján is elérhetővé tette a Raya és az utolsó sárkányt 30 dollárért.

Széthúzás és idegenek veszélyeztetik az ősi ázsiai Kumandra birodalom egységét. Raya, a bátor harcos apró segítőivel felkeresi az utolsó élő sárkányt, Sisut, hogy segítségét kérje a nehéz időkben.

Tom és Jerry

A dobogó második helyén a Tom és Jerry áll, ami 6,6 milliót gyűjtött a hétvégén, világszerte pedig már 57,3 milliónál (17,7 milliárd forint) jár. Ehhez adódnak az HBO Max bevételei, aminek számait ugyanakkor nem ismerjük.

A Warner Bros. animációs családi filmje azt mutatja be, hogy a két főhős hogyan találkozott egymással és hogyan lettek riválisok.

mv5bmmy1njq2zwetnwrkzi00mmm4lwi0ntytzwe3mjhjzmnkywyzxkeyxkfqcgdeqxvymti0nte1njg4v1.jpg

Chaos Walking

Bronzérmet szerzett Doug Liman Chaos Walking című rendezése. A Tom Holland és Daisy Ridley főszereplésével készült műre 3,8 millió (1,2 milliárd forint) értékben váltottak jegyet. A Bourne-rejtély és a Barry Seal: A beszállító rendezőjének új filmje egy járvány sújtotta, gyarmatosított bolygón játszódik, ahol kihalt a női nem, viszont azóta az emberek hallják egymás gondolatait. Ebben a közegben hirtelen feltűnik két utazó, köztük egy nő, akiknek azonban nem tudnak olvasni a gondolataiban.

chaos-walking-film-dlimann.png

Croodék: Egy új kor

Immár tizenötödik hete (!) fut a Croodék: Egy új kor, aminek globális bevételei is igen izmosak, közel 158 millió dollárt fialt eddig. A DreamWorks Egy új kor alcímre hallható opuszában Croodék egy másik őskori családba botlanak. További kisebb sikert ért el a hétvégén a Boogie című kosaras dráma, amire 1,2 millió dollárért (371 millió forintért) váltottak jegyet a nézők.

Forrás: MTI

the-croods-2013-review-lights-overhead.jpg