Immáron a hazai boltokban is elérhető a világ legerősebb 14 colos gamer laptopja, a ROG Zephyrus G14, mely a kiemelkedő hardver mellett egy nem mindennapi technológiával hívja fel magára a figyelmet: ez az AniMe Matrix kijelző, amely teljesen új utat nyit a testreszabhatóság tekintetében.

3634a3338174384b.jpg

A Zephyrus G14 alumínium fedelén 6536 precíziós perforáció található, melyek nemcsak könnyebbé teszik az 1.6 kilogramm súlyú laptopot, hanem a pontmátrix dizájnon keresztül egyedi minták is rajzolhatók. Ezt az 1215 mini-LED izzó teszi lehetővé, melyek a kapcsolódó segédszoftveren keresztül szabadon programozhatóak, így képeket és animációkat jeleníthetünk meg a gép felületén, de akár zenéhez kapcsolódó vizualizáció is beállítható.

Ahogy azt már említettük, mindez kiemelkedő hardverrel párosul, a Zephyrus G14 ugyanis akár AMD Ryzen 9 4900HS CPU-val és GeForce RTX 2060 GPU-val is kérhető. Maga a kijelző is az igényekhez igazodik: akiknél a tartalomgyártás első, azok akár WQHD felbontást is választhatnak, míg a megszállott gamerek számára akár 120 Hz-es képfrissítés is rendelkezésre áll – mindez szuperkeskeny kávával, 85 százalékos képernyő / készülékház aránnyal.

ddf25fbb5167741b.jpg

A hordozhatóságot a 10 órát is meghaladó akkumulátor-élettartam biztosítja, méghozzá nagy rugalmasság mellett, hiszen az USB Power Delivery funkcióval Type-C adaptereket is hasznosíthatunk, gyorsan feltöltve akár magát a laptopot, akár rajta keresztül egyéb okoskészülékeinket. A hosszú távú kényelmet a melegedésmentes hőkezelés is biztosítja, de nem hiányzik a funkciólistáról többek között az egyérintéses bejelentkezés és a Dolby Atmos technológia támogatása sem.

A Zephyrus G14 tehát nemcsak egy rendkívül erős hardvert biztosít azoknak, akik kompakt ROG-élményre vágynak, de az AniMe Matrix technológiát kihasználva egyben szupermenő és önkifejező laptopként is funkcionál.