• Az Asus bemutatta a legújabb ROG termékeit
  • Köztük egy RTX 3090-es videokártyával
  • És a világ leggyorsabb játékra kihegyezett monitorával

Hardverek szempontjából igencsak erősen zárhatjuk a napot: pár órával korábban az Nvidia bemutatta legújabb generációs, Ampere fedőnéven futó videokártyáit, most pedig az Asus is előállt egy sor ROG termékkel.

A bemutató fénypontja egyértelműen a ROG Strix RTX 3090-es kártya volt: mint már az Nvidia prezentációjában is elhangzott, ez az óriás 24 GB G6X memóriával érkezik majd, ami nagyjából mindenre is elég, az Asus mérnökei pedig hatékony és halk hűtéssel, valamint testreszabható (netán kikapcsolható) RGB világítással is ellátták, hogy igazán ütős lehessen.

asus-rog-meta-buff-01.jpg

Az RTX 3090-es kártya mellett pedig előkerült néhány monitor is. A PG259QN például egy kifejezetten játékra szánt, 24,5-ös Full HD felbontású IPS panellel érkező modell lesz, aminek az 1ms-os válaszideje mellé 360 Hz-es képfrissítés társul, amivel kiérdemelte a világ leggyorsabbja jelzőt. A modellből készül egy másik variáns is PG259QNR néven, amihez megkapjuk az Nvidia Reflex Latency Analyzer rendszerét (ez lényegében megmondja, a gépünk melyik alkatrésze miatt akad a játék), valamint egy ROG Desk Mount Kitet, amivel a talpat válthatjuk ki, hogy több hely maradjon az asztalon. A harmadik bemutatott monitor a PG329Q volt, ami 32-es WQHD kijelzőjével, 1ms-os válaszidejével és G-Sync kompatibilitásával egyszerre lehet ideális munkára és játékra.

Továbbá néhány egyéb apróság is bemutatkozott a mai napon: előkerült például a ROG RX Red optikai/mechanikus kapcsoló, ami gyorsabb és tartósabb a hagyományos red kapcsolóknál, illetve a Strix Scope RX billentyűzet, ami már csak ezeket használja. Szóba került továbbá a ROG Keris Wireless, ami egy könnyű, de strapabíró vezetéknélküli gamer egér, valamint a ROG Delta S, ami egy mindössze 300 grammot nyomó headset, természetesen játékra tervezve.