• 2019 február 1-én érkezik az Anthem demója
  • Anélkül viszont ki sem próbálhatjuk, hogy ne fizessünk

Az Electronic Arts és a Bioware csúcsra járatta az Anthem marketingjét a hétvégén, kaptunk egy trailert és számos infómorzsát is, melyek közül a legnagyobb érdeklődésre számot tartó dolog a játék demója lehet. Mert bizony, az Anthem kap próbaverziót, méghozzá jövő év elején, azaz 2019 február 1-én belevethetjük magunkat a játék világába.

Csak egy a baj vele: ez inkább egy „VIP Demó”, vagy mondjuk úgy, hogy „exkluzív korai hozzáférés”, ami magyarra fordítva annyit tesz, hogy fizetned kell érte. Igen, akárhogyan is szépítjük a dolgot, csak úgy férhetünk hozzá, ha a pénztárcánkhoz nyúlunk: vagy a játék előrendelésével, vagy EA Access tagság megváltásával. A kettő opció közül a második még fogcsikorgatva elfogadhatónak nevezhető, hiszen az EA katalógusához is kapunk hozzáférést.

Nem tudom, ki hogy van vele, de az én könyvemben a demó egyenlő az „a játék egy szeletének ingyenes, mindenki számára hozzáférhető próbaverziója” fogalmával. Ezt pedig a legnagyobb jószívvel sem lehet ráhúzni az Anthem demójára, melyről a vezető producer, Mike Gamble büszkén nyilatkozta:

„A demó egy demó. Nem tech teszt, nem béta, ami három héttel a játék megjelenése előtt jön ki, hogy ’visszajelzéseket’ várja. Nem, ez inkább egy ’ilyen a játék, reméljük, hogy tetszik’ verzió, és ezen a ponton tényleg azt fogjuk megmutatni”.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!