Aaryn Flynn, a BioWare Edmonton általános menedzsere science-fantasy-ként jellemezte a játék vikágát a CBC-nek adott interjújában. Elmondása szerint az Anthem univerzuma inkább hasonlít majd a Star Wars világára, mint a Mass Effect-ére. Magyarán ne számítson senki arra, hogy részletekbe menően meg lesz magyarázva, hogy a dolgok miért és hogyan működnek úgy, ahogy.

“A Mass Effect inkább az igazi hardcore science fiction címünk. Az Anthem sokkal inkább arról szól, hogy jól szórakozzunk a játék világában, mely igazán gazdag és egzotikus, magával ragadja az embert” - mondta el Flynn. Később az interjú során azt is hozzátette, hogy sokkal inkább a való világban gyökerezik számos téma, melyet a játék feldolgoz.

“Vannak olyanok a csapatunkban akik bevándoroltak Kanadába, így az ő történeteik is megtalálják az útjukat a játékba. Vannak tagjaink kisebbségi közösségekből, az ő történeteik is megtalálják útjukat a játékba. Vannak fejlesztőink az LGBTQ közösségből, az ő történeteik is megtalálják útjukat a játékba. Így minden személyes tapasztalatból ered, az írók, a dizájnerek, a művészek, mind olyan dolgokat adnak hozzá, melyet megbecsültek és megtapasztaltak életük során”

anthem-szornyike.jpg

Örültök, hogy science-fantasy lesz a játék, vagy inkább vártatok sci-fit?