• Újabb közleményt adott ki az Apple az Epic Games kapcsán
  • Ismét hangsúlyozták, hogy minden partnerükre ugyanazok a szabályok érvényesek

Nem mondhatnánk, hogy közelednek az álláspontok az Apple és az Epic Games közötti méretes nézeteltérés kapcsán: azok után, hogy a Fortnite múlt héten kikerült az App Store kínálatából, az Apple nemrég jelezte, hogy törölni fogja az összes fejlesztői Epic Games felhasználót is, illetve a fejlesztői eszközöktől is el fogják vágni őket. Az Epic erre ismét jogi lépéssel válaszolt, az Apple azonban továbbra is tartja magát az eredeti álláspontjához.

apple-az-epic-sajat-maganak-koszonheti-a-problemat-de-ez-konnyen-orvosolhato.jpg

"Az Epic saját magának köszönheti a problémát, de ez könnyen orvosolható, ha frissítik az alkalmazásukat, visszaállítva olyan formára, hogy megfeleljenek azoknak a feltételeknek, melyekbe ők maguk is beleegyeztek, és amelyek minden más fejlesztőre is érvényesek. Nem fogunk kivételezni az Epic-kel, mivel úgy gondoljuk, nem helyes az ő üzleti érdeküket előnyben részesíteni azon szabályozásokkal szemben, melyek a vásárlóinkat hivatottak védeni" – áll az Apple közleményében.

Az Apple hangsúlyozta emellett, hogy egyáltalán nem szeretnék megszakítani a partnerkapcsolatot az Epic Gamesszel.

"Az Epic az App Store egyik legsikeresebb fejlesztője volt eddig, több milliárd dolláros üzletet üzemeltetve, amely iOS felhasználók millióit érte el. Azt szeretnénk, hogy a cég továbbra is az Apple Developer Program része maradjon, és az alkalmazásaik is maradjanak az App Store-on" – tették hozzá.