Casey Hudson twitteren keresztül jelentette be a nagy hírt, miszerint a Mass Effect 3 fejlesztése befejeződött, a kódot véglegesítették, s a cucc a sokszorosító üzem felé tart, tehát további késésre már nem kell számítani: a játék Észak-Amerikában március 6-án, Európában pedig 9-én kerül a boltokba.

A harmadik rész pontot tesz Shepard parancsok kalandjának végére, mégpedig egy jókora finálé keretében, melynek során leszámolhatunk a galaxis minden faját veszélyeztető, legyőzhetetlennek tűnő fenyegetéssel, a reaperekkel. Az eddigieknél tehát több akcióval kecsegetető küldetésnek nézünk elébe, ugyanakkor ismét hangsúlyos történetre kell számítani, s persze a karakterünk, a fegyverünk és a csapattársaink fejlesztésének lehetőségét sem hagyta ki a BioWare.

Ne felejtsük el, hogy holnap mindhárom platformra meg fog jelenni a játék demója, melyben két szólista küldetés mellett a multiplayer módba is belekóstolhatunk -- ha azonban valakinek éppenséggel nincs kedve letölteni a csomagot, azoknak itt van 50 percnyi játékmenet: