Új videókat adott ki az ArmA 3-ról a Bohemia Interactive. A felvételeken a készítők igyekeznek demonstrálni a második rész óta végrehajtott fejlesztéseket, úgymint a víz alatti harcot, a részletes műszerfalas nézetet, vagy az éjszakai hadviselés technikai szintű javulását.

Kezdjük a járművekkel: az ArmA 3 tovább finomítja az amúgy sem gyenge fizikai motort, illetve életre kelti az eddig kissé statikus műszerfalakat. Ez utóbbit egy Strider volánja mögött vehetjük szemügyre. Fontos kiemelni, hogy az ArmA 3 támogatja a PhysX-es VGA-kat, szóval elméletileg egy kellően erős Nvidia kártyával mindennél realisztikusabb mozgást kapunk majd.


Járműves bemutató-videó

Ami a vízi világot illeti, a fejlesztők egy SDV nevű mini-tengeralattjáróval ereszkedtek a mélységbe, megmutatva, hogy milyen látványos és élettel teli helyeket rejt a végtelen kékség.

Az ArmA 3-ban a víz alatt is harcolhatunk majd egymással, de akár a kémkedésben, vagy épp az ellenséges területek mögé való beszivárgásban is segítségünkre lehetnek a búváregységek. A videó még egy hajóroncsot is rejt, a látvány tényleg lenyűgöző.


Csata a víz alatt

Végezetül érkezett egy videó az éjjeli harcokról is. Az ArmA világában az éjszakai hadviselés mindig sokkal, de sokkal nehezebb volt az átlag FPS-ekben látottnál, hisz itt az este koromsötétséget hoz, a területek nagy része egyáltalán nincs bevilágítva. Vagy mégis? Nos, az ArmA 3-ban immár a holdfény is barátunk lehet, reméljük, hogy így még izgalmasabb csatákat vívhatunk a fiktív senkiföldjén.


Irány az éj!