A gyűjtögetős kártyajátékok átka, hogy folyamatosan lehet rájuk költeni, és irgalmatlan mennyiségű pénztől lehet megszabadulni. Nem kivétel ez alól a Valve új játéka, az Artifact sem, mely rengeteg kártyát tartalmaz, egyes becslések szerint 2-300 eurót kell leszurolni, ha a teljes kollekciót szeretnénk a birtokunkban tudni.

artifact-axe-2.jpg

Hogy tisztán lássunk, kétféleképpen lehet kártyákat szerezni: kártyacsomagok vásárlásával és a Steam piacról, ahol nem kell a szerencsére bíznunk magunkat, mert ugye a többi játékostól vehetjük meg a kiszemelt lapokat. De ahogy az egy szabadpiacon lenni szokott, a legkeresettebb árucikkek egyben a legdrágábbak is.

Az Axe névre hallgató kártyalap roppant erősnek számít, nem csoda, hogy mindenki szeretné a birtokában tudni a 7 attack / 2 armor / 11health statisztikákkal bíró, vörös lapot. Amiért egyébként a cikk írásának pillanatában közel 20 eurót kérnek az élelmes játékosok, ezzel gyakorlatilag visszanyerve a program árát, borravalóstul. Nyilván ez idővel majd lejjebb kúszik, de most még kapkodják ezen az áron is.

artifact-axe.jpg