Az Assassin’s Creed 4 eddigi videói láttán könnyű megfeledkezni arról, hogy a végtelennek tűnő tenger, a hajós ütközetek és a régi kincsek feltárása mellett azért végül is egy assassint irányítunk, s mint ilyen, illene pár merényletet is végrehajtani.

A játék ezen részét eddig nem nagyon reklámozta a Ubisoft, sokkal inkább arra koncentráltak, hogy bemutassák, milyen a kalózok fék nélküli, kalandos élete, hiszen végtére is ez volna a Black Flag fő vonzereje, hogy egy olyan új színt vigyen a sorozatba, amit eddig még nem láthattunk. Minden új játékmenetelem ellenére azonban az alap nem változott, vagyis az új játékban is rengeteg olyan célpontunk lesz, akiket szépen csöndben ki tudunk iktatni, kihasználva a felszerelésünket és akrobatikus adottságainkat.

A ma megjelent új fejlesztői videóban a munkálatokat vezető Ashraf Ismail három szituációban mutatja be nekünk, hogyan lehetünk csöndesek: az egyik egy rejtett kincs megszerzése, a másik egy mellékes megbízatás, a harmadik pedig a történethez szorosan kapcsolódó misszió.