Már az eddigiekből világos, hogy sok-sok évszázadnyi történést tudhatunk magunk mögött, amik közül a fontosabb eseményeket igyekeztem összegyűjteni az alábbi idővonalban. Ebben főleg a korábbi részekben megbeszélt dolgok kaptak helyet, néhány, a fő játéksorozat szempontjából mellékesnek tekinthető, de azért érdekes információval kiegészítve. Aki még csak most csatlakozik be a felzárkóztatóba, annak erősen ajánlom, hogy olvassa el az első, de főleg a második részt, hiszen az azokban megbeszéltekre csak utalok, aki viszont már az elejétől követ, az csak kattintson az alábbi képre.

 Assassin's Creed felzárkóztató, 3. rész
Assassin’s Creed idővonal -- kattints a megtekintéséhez!


Az idővonalban, illetve a felzárkóztató többi részében nem tértem ki részletesen a képregények, a könyvek vagy az egyéb játékok eseményeire, csak az asztali konzolokra és személyi számítógépekre megjelent programokra és azok karaktereire koncentráltam, tehát azokra az anyagokra, amikkel a legtöbben kapcsolatba kerülhettek. Remélem, sikerült elég információt átadni ahhoz, hogy ne jöjjetek zavarba, mikor elindítjátok az Assassin’s Creed III-at, s valaki megemlíti az Első Civilizációt, vagy Eziót.

Végezetül kíváncsi vagyok arra, hogy nektek melyik volt a sorozat kedvenc része, és mit szeretnétek, merre menjen tovább a franchise? Mint láthatjátok, eddig sok korszak és még több kultúra kimaradt, pedig mind érdekes helyszínei lehetnének a következő kalandnak -- Oroszország, a Távol-Kelet, Egyiptom vagy éppen Dél-Amerika érdekes új színt vihetne a sorozatba. Ti mit gondoltok?